Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nina (19) bommet i debuten

BODØ (Dagbladet): Nina Moe hadde nettopp skutt sin første serie i sitt første landsskytterstevne. Det gikk dårlig. På vei ut fra standplass møtte hun et utdrikkingslag der bruden var utkledd som et reinsdyr. Nina ble tilbudt å skyte på blink, og tok utfordingen. Da traff hun.

- Hvorfor gjorde jeg ikke sånn på standplass? lo 19 år gamle Nina etter å ha truffet «reinsdyret» med tre av åtte kuler.

Bodøjenta/reinsdyret heter Aina Helen Skretteberg og skal gifte seg 18. august. Da venninnene planla utdrikkingslaget, tenkte de: «Hmmm. Landsskytterstevne i Bodø. Hvordan kan vi utnytte det?»

Svaret er: Ikke så verst.

Så jentegjengen beviste at Landsskytterstevnet handler om mer enn eliteskytterne, i hvert fall så tidlig i uka, og underholdt Nina Moe. Nina bor i Fredrikstad og har kjørt 130 mil til Bodø sammen med foreldrene. For å debutere i Landsskytterstevnet.

- Jeg skjøt 211 av 250 mulige poeng. Jeg ville vært fornøyd med 230 poeng. Men ikke med 211, sier hun og rødmer.

I en bobil på parkeringsplassen treffer vi en av Landsskytterstevnets eldste deltakere. Olav Rommetveit er 81 år og fra Stord, men har bodd på Bryne siden 1945.

Bobilkamerater

Olavs kompis fra Stord, Karl Nysæther, er 70 år. I vår kjøpte Karl seg bobil. Han inviterte Olav med til Bodø. Turen tok fem dager. Underveis deltok de i fire skytterstevner.

- Ingen krangel i bobilen?

- Neida. Vi har ryddige avtaler, forteller 81 år gamle Olav:

- Den som skyter dårligst må lage mat og vaske opp. I et prøvestevne fredag noterte jeg 249 av 250 poeng. Kåre fikk 246. Han lager mat.

Fra telt til hotell

Fra telt og campingvogner har skytterne nå trukket mer innomhus. Hotell og privat innkvartering er populært.

- Vi har formidlet flere hundre leiligheter, sier Landsskytterstevnet administrasjonssjef, Thor Arne Tobiassen. Mange bodøværinger har rømt byen for å tjene alt fra 3000 til 10000 kroner på ei uke.

- En del skyttere sverger fortsatt til campinglivet. Men nedgangen er markert. Skytterne ønsker høyere standard, bekrefter Tobiassen.

<B>REIN-SKYTTERSTEVNET I BODØ:</B> Her gjør skytteren Nina Moe fra Fredrikstad sin beste serie for dagen - dessverre på feil arena. Nina plaffet løs på det gifteklare «reinsdyret» Aina Helen Skretteberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media