GIRL POWER:  Lene Løseth (til venstre), Mona Løseth og Nina Løseth kom seg alle til finaleomgangen i ett og samme verdenscuprenn i alpint, som de første søstrene noensinne. Foto:    Francis Bompard/Agence Zoom/Getty Images/AFP
GIRL POWER: Lene Løseth (til venstre), Mona Løseth og Nina Løseth kom seg alle til finaleomgangen i ett og samme verdenscuprenn i alpint, som de første søstrene noensinne. Foto: Francis Bompard/Agence Zoom/Getty Images/AFPVis mer

Nina, Mona og Lene skrev alpinhistorie

Verdens beste slalåmfamilie?

|||

Løseth-søstrene skrev alpinhistorie i verdenscuprennet i slalåm i Flachau tirsdag. For første gang kjørte tre søstre i samme finaleomgang i alpint.

Nina, den aldersmessige mellomste, ble best av dem på 20.-plass, lillesøster Mona ble nummer 22, mens storesøster Lene endte på 27.-plass.

- Jo da, jeg synes det er godkjent med tre jenter i finaleomgangen. Dessuten er det aller første gang at tre søstre kjører finaleomgangen i ett og samme verdenscuprenn i alpint, og det er jo noe å ta med seg det også.

- Jeg vil vel si at vi jobber jevnt og trutt videre, og det går jevnt og trutt i riktig retning, sa kvinnenes alpintrener Svein Erik Owesen til NTB tirsdag kveld.

For svake startnumreHan understreket at også Lotte Smiseth Sejersted var nær ved å klare kvalifiseringen. Fra startnummer 79 kjørte hun inn til 37.-plassen og manglet bare tre-fire tideler på en plass i finalen.

- Det er helt klart at alle våre har for svake startnumre. Derfor er det sterkt at tre av dem som ikke starter blant de 50 første, klarer å kvalifisere seg til finaleomgangen, slo Owesen fast.

Østerriksk seier

Det var Marlies Schild fra Østerrike som gikk til topps i rennet. Hun kjørte en perfekt og suveren finaleomgang og vant klart foran Maria Schild fra Tyskland og østerrikeren Kathrin Zettel. Tanja Poutiainen fra Finland reddet Norden med en flott fjerdeplass.

Nina Løseth var absolutt det største norske lyspunktet i rennet. Hun har hatt en tung start på sesongen med mange problemer, men nå kan det se ut som om det løsner litt for henne.

- Nina har kjørt bra på trening, men har ikke fått vist hva hun er god for i konkurranser. Hun fikk en liten bekreftelse nå, og jeg håper det gjør bra for selvtilliten hennes, sa Owesen.

Han sa at Nina Løseth mangler den tryggheten som skal til for virkelig å kjøre godt, men hun har all ære av flott innsats i østerrikske Flachau tirsdag kveld.

- Vi ser satsingen vår i perspektiv og er ikke så opptatt av OL i Vancouver som mange andre. alle disse jentene skal være med fra fire til åtte år til, så de vil få sine sjanser, sa Svein Erik Owesen til NTB tirsdag kveld.

(NTB)