Nina skuffet og forbannet

Kan ha mistet OL-medalje på kneskaden i dag.

ATEN (Dagbladet.no): Nina Solheim kan gå på beinet, men hinker ut av drosjen når hun hun kommer tilbake fra poliklinikken på utøverhotellet.

Det siste trippelsparket hennes mot kinesiske Wei Luo i taekwondo-kvartfinalen endte i gulvet. På stillingen 4-5 og på offensiven ble hun dømt ut da leddbåndskaden krevde behandling.

Namsosjenta tror hun kunne fortsatt med et ødelagt kne og beseiret verdensmesteren.

- Det var halvannet minutt igjen av kampen. Jeg er sikker på at jeg kunne tatt igjen poenget, sier Nina til Dagbladet.no.

I stedet ble hun dømt ut og vekk. Litt seinere bestemte lege Ola Rønsen og fysioterapeut Bjørn Fossan at kneet ikke tålte ytterligere kamper mot en mulig bronse.

- Aller først var jeg skuffet og forbannet. Nå er det gått over. Det var et uhell du ikke kan gjøre noe med, sier Nina.

Beinet er ømt, men ikke så vondt som da hun reiste fra stadion i Faliro. Det smerter mer at OL er over.

- Dette er skikkelig surt, sier Nina.

Trener Michael Jørgensen er overbevist om at skaden har kostet 25-åringen medalje. Han har aldri sette henne slåss bedre enn i dag.

- Nina var god for medalje i dag. Vi er alltid på randen av suksess eller fiasko, sier dansken.

Lege Rønsen sier til Dagbladet.no at han er glad for at dommeren stoppet Nina. Ellers kunne hun forverret kneskaden på matta.

MR-bildene fra poliklinikken viser en sannsynlig fremre korsbåndskade, skade av sideleddsbåndet, og noe bruksskade i leddet. Ikke småtteri med andre ord.

- En uerfaren dommer reddet oss kanskje fra en verre skade, sier treneren.

25-åringen håper hun kan satse videre mot neste år. Da er det både EM og VM.

-Jeg har stått på i fire år for dette, da er det selvfølgelig bittert at OL ender i en innledende kamp, sier Nina.

Den norske hovedlegen, Lars Engebretsen, skal vurdere MR-bildene og ta stilling til eventuell operasjon. Slike skader opereres vanligvis etter 4 uker, og medfører en opptreningstid på 6 til 8 måneder.

REDDET AV DOMMEREN: Først var hun forbannet på ham, men skaden Nina Soheim pådro seg i kvartfinalen er så alvorlig at hun sannsynligvis ble reddet av dommeren da han stoppet kampen.