Nina Solheim lett videre til kvartfinalen

Nå lever medaljedrømmen.

Nina Solheim sparket til så det sang i første OL-kamp i taekwondo. Nå lever medaljedrømmen hennes.

I første kamp i +67-kilosklassen slo hun egyptiske Noha Abd Rabo 9-3.

- Nina tok initiativet med en gang. Sparkene var harde og treffene rene. Det var ikke tvil om poengene. Vi tror det er et resultat av alle styrketreningen i det siste, sier trener Stig Kramer.

- Nina hadde også mer rutine enn motstanderen. Vi håper det blir slik også i den andre kampen hennes. Det var viktig med en god start på kampen. Nina har gått rundt her med «en lett trekning i hodet» i et par dager. Derfor var det viktig ikke å undervurdere motstanderen, sier Kramer.

Solheim selv ville ikke uttale seg til pressen. Hun er klar for kvartfinale mot Che Chew-chan fra Malaysia.

Aten-OL endte i tårer da korsbåndet røk i kvartfinalen. Men det har hun lagt bak seg. I sommer fikk Solheim en skade som satte henne utenfor viktig trening i tre uker.

(NTB)

- STYRKETRENING GA UTTELLING: Noha Abd Rabo fra Egypt hadde ikke en sjanse mot Nina Solheim. Trener Stig Kramer er overbevist om at rutine og trening er en stor del av forklaringen. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX
- STYRKETRENING GA UTTELLING: Noha Abd Rabo fra Egypt hadde ikke en sjanse mot Nina Solheim. Trener Stig Kramer er overbevist om at rutine og trening er en stor del av forklaringen. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX Vis mer
Nina Solheim lett videre til kvartfinalen