- Nine One One L. har et gaveløp

Trener og kusk Olav Mikkelborg tror på seier for Dagbladets banker Nine One One L. i V75-6.

Med Jetstile og French Design i vinteropplag ligger alt til rette for Nine One One L. og Olav Mikkelborg. Etter å ha vunnet sportrekningen er vallaken stor forhåndsfavoritt i V75-6. Ekvipasjen dirigerer trolig løpet fra start til mål.

- Nine One One L. har et veldig fint løp på papiret. Han har helt riktige forutsetninger og et perfekt spor. Alt ble riktig.

Han feilet litt umotivert i stor fart sist. Det kom av at han ble for hissig fra start. Normalt skal det ikke være noen stor galoppfare, og ingen tar teten fra en feilfri Nine One One L. Jeg tror på en fin vinnersjanse.

Min beste sjanse for dagen, sier Olav Mikkelborg til Dagbladet.no.

Her er vurderingene av Mikkelborgs egne oppsitt lørdag:

- Umpire Boko (V5-1) har travet jevne, fine løp. Han står litt dumt til i bakspor, og det må klaffe litt herfra. Kan ha en trippelsjanse.

- Topaz Dragon (V5-2) er ute på rett distanse og har et fint spor. Hun har kanskje vært litt svak i de to siste løpene, men det ser ikke helt umulig ut på en god dag.

- Big Buddy (V5-4/V75-2) har travet fine løp. Han står fint til spormessig og er rask i vei. Han sikrer seg nok en fin posisjon. Det kan bli riktig for ham og jeg synes han er verdt en tidlig gardering.

SPEIDER ETTER KONKURRENTENE. Kusk Olav Mikkelborg kan sannsynligvis se langt etter konkurrentene bak Nine One One L. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SPEIDER ETTER KONKURRENTENE. Kusk Olav Mikkelborg kan sannsynligvis se langt etter konkurrentene bak Nine One One L. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Volnay (V5-5/V75-3) får selskap av Kai Johansen denne gang. Hingsten har travet noen fine løp, men var kanskje litt slakk sist. Han trengte løpet. Jeg venter ham forbedret. Skal ikke glemmes helt, men i første omgang er det en fin premie som gjelder.

- Yankee Splinter er en spennende nykommer som har vært hos meg i en måneds tid. Han har møtt fryktelig gode hester i hjemlandet USA og har ikke riktig nådd opp mot disse. Han er litt vanskelig å plassere første gangen ut, men han har trent bra. Og han så fin ut i et hurtigarbeid i 1.20-fart forleden. Det virker som han passer bedre her enn i USA. Jeg er spent på ham og synes han bør med på en gardering første gang ut.

- Mentorin (V75-4) ble det et litt tøft løp for. Og det er et minus med bakspor. I første omgang en bra premie som gjelder, oppsummerer Olav Mikkelborg.

Kongen er tilbake

Kriterievinneren Gonagas ble nylig kåret og er tilbake i V75-1. Årets beste treåring skal forsøke seg fra 20 meter tillegg og lar seg nok ikke affisere av det. Han blir Dagbladets favoritt.

- Hvordan er dagsformen til Gonagas, eier og trener Jan Erik Minge?

- Alt ser bra ut, og han er i fin forfatning. Vi har fått kjørt litt lite hurtig på grunn av for hardt underlag, men han har trent fint. Han fikk en liten blåser på travprøva på kåringen på Biri for en uke siden. Han vant en lokalkjøring for noen uker siden og fungerte fint. Han må gå på et tap en gang, og jeg er som vanlig litt reservert. Vi er fornøyd med en plass blant de fire, sier Minge som ikke er kjent for å være verdens største optimist foran løpene til Gonagas. Han tror som regel det går skeis.

Dagfinn Aarum sanker seirer som aldri før i sitt nye hjemland Sverige. Lørdag tar han turen til Klosterskogen i håp om å lose Gonagas først i mål.

- Jeg synes ikke Gonagas har ideelle forutsetninger denne gang med tillegg på den runde banen. Jeg synes ikke han er noen banker med disse forutsetningene. Når det er sagt dreier det seg om en god hest som alltid er i fin forfatning. Han står ikke perfekt til, men hører tidlig hjemme på bongen og vi gjør et forsøk, sier kusk Dagfinn Aarum til Dagbladet.no.

NØKTERN OPTIMIST. Dagfinn Aarum tar turen fra Sverige til Skien for å kjøre favoritten i V75-1.
VANT TIL Å VINNE. Gonagas har for vane å trave først i mål, som her etter kriterieseieren.