Nishikori skrev tennishistorie da han slo verdenseneren

- Jeg antar at jeg elsker lange kamper.

SJOKKERTE: Kei Nishikori var i sin første semifinale i en av de virkelig store turneringene og overgikk alle forventninger da han ble første asiatiske finalist i en Grand Slam-finale. Seierssifrene ble 6-4, 1-6, 7-6, 6-3. Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFP
SJOKKERTE: Kei Nishikori var i sin første semifinale i en av de virkelig store turneringene og overgikk alle forventninger da han ble første asiatiske finalist i en Grand Slam-finale. Seierssifrene ble 6-4, 1-6, 7-6, 6-3. Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFPVis mer

Kei Nishikori skrev tennishistorie da han beseiret verdensener Novak Djokovic i semifinalen i US Open lørdag.

Japaneren var i sin første semifinale i en av de virkelig store turneringene og overgikk alle forventninger da han ble første asiatiske finalist i en Grand Slam-finale. Seierssifrene ble 6-4, 1-6, 7-6, 6-3.

Samtidig stoppet han Djokovics rekke på fire strake US Open-finaler.

- Jeg vet ikke hva som skjer, gispet Nishikori etter sjokkseieren i 40 varmegrader i New York.

- Jeg var litt nervøs fordi det var min første Grand Slam-semifinale, og forholdene var vanskelige, med heten og luftfuktigheten, men jeg antar at jeg elsker lange kamper.

24-åringen hadde to knallharde femsettskamper bak seg på veien mot semifinale, men han hadde to dagers hvile etter kvartfinalen over tredjeseedede Stanislas Wawrinka. Det kom godt med i heten i New York.

Nishikori gikk sterkt ut og vant det første settet, men de fleste trodde Djokovic hadde satt skapet på plass med overlegen seier i neste sett. Japaneren ville ikke gi seg og tvang fram tiebreak i tredje sett.

Det ble jevnt og tett, men til sist sikret Nishikori settseieren med 7-4. I fjerde sett virket Djokovic trett og sliten, og Nishikori avgjorde med to servebrudd.

- Jeg greide å glemme at jeg ble utspilt i 2. sett, sa Nishikori, som også skrøt av sin trener, amerikaneren Michael Chang.

- Han har hjulpet meg veldig, sa han.

(NTB)