Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i Lahti 2017

Niskanen sjokkerte de norske løperne. Publikum ropte som gale: «Iivo, Iivo, Iivo»

- Det betyr så mye for meg.

REVANSJ: Iivo Niskanen ble sliten mot slutten i dag, men gikk et fantastisk løp på hjemmebane og sikret Finlands første gull i mesterskapet.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REVANSJ: Iivo Niskanen ble sliten mot slutten i dag, men gikk et fantastisk løp på hjemmebane og sikret Finlands første gull i mesterskapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Han var rasende etter å ha blitt felt av Emil Iversen på lagsprinten.

I dag tok Iivo Niskanen en grusom hevn over Norge. En forrykende førstemil la grunnlaget for seieren, i mål var han 17.9 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby - som igjen måtte nøye seg med sølv.

Mens han satt og ventet på Sundbys oppløp ble det fort klart at tiden ville holde. Det finske hjemmepublikummet hyllet ham, «Iivo, Iivo, Iivo», og en rørt Niskanen vinket til de jublende.

- Jeg har lurt i mange år på om jeg ville bli verdensmester noen gang, og i dag klarte jeg det. Det betyr så mye for meg, sier finnen på NRK etter løpet.

VIL HJEM: Johannes Høsflot Klæbo var ikke fornøyd med sin egen innsats på 15-kilometeren, og varsler at han vil sette seg på et fly hjem ved første mulighet. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde fantastiske ski, så jeg må takke hele teamet. Jeg fikk gode tilbakemeldinger hele veien. Jeg bestemte meg for å ikke gå for hardt de første to kilometerne, og heller gå stabilt. Mot slutten føltes det så godt, sier verdensmesteren.

I egen klasse

De norske kan ikke annet enn å la seg imponere.

- Det han gjør i dag - han er i en egen klasse. Hadde jeg vært fem sekunder bak ham i dag så hadde det vært veldig bra. Men det er ingen i verden som klarer å henge på ham i dag, sier Johannes Høsflot Klæbo.

- Niskanen går helt utrolig, sier Didrik Tønseth etter sin femteplass, 53,2 sekunder etter finnen.

Sundby skvatt

FEMTE PLASS: Didrik Tønseth innrømmer at avslutningen hans var for dårlig, og er ikke overrasket over at Dyrhaug slo han i dag. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Martin Johnsrud Sundby på sin side var ganske mye mer fornøyd etter sølvet i dag enn han var etter fellesstarten.

- Vi må bare innse at det var en finne som var bedre enn oss i dag. Jeg så at Iivo hadde åpnet ganske tøft, så plutselig rant det på med sekunder. Da skvatt jeg litt. Han har gått styggfort, sier Sundby til NRK.

- Jeg tenkte med sjøl at «jeg går dritfort, hvordan klarer han å gå fortere enn dette, liksom». Jeg må bare ta av meg hatten for finnen på hjemmebane. Niklas og jeg går dritbra løp, så blir vi bare banket av finnen, sier nordmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media