Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NISO kritiserer landslagsvrakingen av Myrvold

- Må vurderes på sportslige prestasjoner.

VRAKET: Anders Myrvold gjorde comeback i Stjernen i helga, men landslagscomeback virker langt unna. Spillerforeningen reagerer på landslagsledelsens begrunnelse.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VRAKET: Anders Myrvold gjorde comeback i Stjernen i helga, men landslagscomeback virker langt unna. Spillerforeningen reagerer på landslagsledelsens begrunnelse. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

|||

NISO reagerer sterkt på landslagsledelsens begrunnelse for vrakingen av ishockeyspilleren Anders Myrvold.

Idrettsutøvernes fagforbund slår tilbake.

- I mediene spekulerer sportslig ledelse i forbundet rundt «forhold utenfor banen» når de vraker Myrvold foran kommende landslagsturnering. Anders Myrvold har vært åpen om sin fortid og de utfordringene han har møtt på. Myrvold må få muligheten til å legge fortiden bak seg og fokusere på det sportslige i sin nye klubb Stjernen. Myrvold har gjort et sterkt comeback på isen og har høyst frivillig underlagt seg strenge kontrollrutiner i forhold til sine tidligere problemer, sier NISO-leder Joachim Walltin.

- NISO forventer at idrettsutøvere vurderes for spill på landslaget i kraft av sine sportslige prestasjoner. Dette må også gjelde Anders Myrvold, sier Walltin.

- Anders Myrvold er ikke tatt med på grunn av en helhetsvurdering. Det være seg på og utenfor isen, sa sportssjef Petter Salsten til NTB om vrakingen av Myrvold.

- Er landslagsdøra helt lukket for ham?

- Jeg kan si så mye at han har en lang vei fram, sa Salsten.

Myrvold nektet å la seg teste for narkotika i sommer og fikk dermed sparken i Stavanger. Søndag gjorde han comeback i Stjernen med bravur.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media