NISO refser spillerne

Morgan Andersen er oppgitt over spillerne som har uttalt seg negativt om fotballkonflikten. De kan bidra til at det blir streik mener han.

Heller ikke torsdag ble det noen løsning i konflikten mellom norske toppfotballspillere og klubbene i de to øverste divisjonene. Partene møtes igjen fredag kveld.

Morgan Andersen, som er forbundsleder i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO), mener kritikken gjør jobben vanskeligere for dem som skal forhandle.

- Ja, dette kan uten tvil skape vanskeligheter for oss. Om det skulle bli streik vil dette (kritikken) i stor grad være en medvirkende årsak, sa Andersen til NTB torsdag.

- Spillerne har gitt arbeidsgiversiden en fordel, og dermed kreves det mer av oss som skal forhandle, la han til.

NISO forhandler på vegne av spillerne, mens Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) representerer klubbene. Striden står blant annet om standard kontrakter, rett til eget navn og bilde, og nytt overgangssystem.

Synlighet

Profilerte spillere som Ivar Rønningen, Roy Wassberg, Torgeir Bjarmann og Martin Andresen har uttalt seg kritisk til NISO og kravene organisasjonen fremmer. Flere av kritikerne mener NISOs krav har vært for omfattende, og at organisasjonen har forsøkt å gape over for mye på en gang i forhandlingene med klubbene.

- I forhold til andre oppgjør har disse personene veldig stor synlighet, de er nasjonale og lokale kjendiser. Det er også derfor mange bryr seg om hva de sier, sa Morgan Andersen.

- Folk må få si og mene hva de vil, vi forhandler bare ut fra det mandatet vi har fått fra klubbene, sa Andersen. Han fremholdt også at NISO torsdag opplevde sterkt samhold blant medlemsklubbene.

Ingen løsning

Spillerne og klubbene lyktes ikke i å komme fram til noen løsning torsdag.

- Partene har utdypet kravene, og meklingen er i gang. Mange problemstillinger henger sammen, og ikke noe er løst ennå, sa meklingsmann Mats Stensrud til NTB.

- Vi er på et tidlig stadium, og det er ennå to døgn igjen, forklarte han.

Heller ikke Morgan Andersen så mørkt på situasjonen torsdag ettermiddag:

- Det har vært positive samtaler, og jeg føler det er bevegelse.

Olav Boksasp fra Molde ville ikke si så mye om det som hadde foregått.

- Vi sitter her fordi vi er uenige, men også fordi vi tror vi blir enige gjennom meklingen, uttalte Boksasp.

  • Forhandlingsfristen er utsatt til midnatt lørdag.

    NTB

REFSES: Torgeir Bjarmann er blant spillerne som har uttalt seg negativt om den pågående konflikten mellom fotballklubbene og spillerne. Nå får han refs av NISO-leder Morgan Andersen.