Nistelrooy med karrierereddende operasjon

- Ingen annen utvei, sier han.

- Karrieren min hadde vært over hvis jeg ikke hadde blitt operert nå, sier Ruud van Nistelrooy (32).

Nederlenderen ble kneoperert i USA sist helg. Han spiller ikke fotball før neste sesong, men var avhengig av inngrepet for å redde de siste årene av karrieren sin, hevder han.

- Det er et langt avbrekk, men det var ingen annen utvei. Skaden var alvorlig, sa van Nistelrooy.

Spissen ble behandlet av amerikanske Richard Steadman, samme mann som opererte en tilsvarende skade på van Nistelrooy i 2000. Det er han sikker på at er en fordel.

- Jeg er 32, det er sant, men for åtte år siden var jeg i samme situasjon, så jeg vet hva jeg har å gjøre. Opptreningen blir hard, men jeg vet at jeg klarer det. Jeg har fortsatt mange mål å score og mye å oppnå med Real Madrid, sa han.

På handletur?

Selv om van Nistelrooy skulle lykkes med å komme tilbake i god, gammel scoringsform, tvinger skaden fram sjekkheftet hos Real-ledelsen. Trener Bernd Schuster medgir at klubben nå vil følge med på hva som skjer på overgangsmarkedet med argusøyne.

- Hvis det kommer en mulighet så vil vi selvfølgelig gjøre alt vi kan for å ta vare på den, sier Schuster.

PRØVER Å REDDE KARRIEREN: Ruud van Nistelrooy sier karrieren ville vært over om han ikke hadde valgt å legge seg på operasjonbordet nå. Foto: AP/Scanpix
PRØVER Å REDDE KARRIEREN: Ruud van Nistelrooy sier karrieren ville vært over om han ikke hadde valgt å legge seg på operasjonbordet nå. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Ruuds skade gjør at vi skal følge veldig nøye med på overgangsmarkedet. Det kan hende vi henter en viktig spiller, sier treneren.

(NTB)

Nistelrooy med karrierereddende operasjon
BETENKT: Real Madrid-trener Bernd Schuster sier at klubben kan komme til å hente inn en erstatter for van Nistelrooy i januar om muligheten skulle by seg.