Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nistelrooy vil forlate United

Real Madrid og Bayern Munchen er interesserte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ruud van Nistelrooy har bedt manager Alex Ferguson om å la ham forlate Manchester United. Laget kom nylig sammen for å starte oppkjøringen mot neste års sesong, og den nederlandske spissen gjorde det her klart overfor manageren at han ikke ønsker en ny sesong i Manchester.

- Det er interesse for ham fra Real Madrid og Bayern Munchen. Jeg venter på mer informasjon om dette fra den administrative ledelsen, men Ruud har bedt om å forlate klubben, sier Ferguson til BBC.

To år igjen av kontrakten 

Det har tidligere vært spekulert i om Nistelrooy allerede er enig med Real Madrid om en treårskontrakt. Etter at Ferguson vraket Nistelrooy i den siste seriekampen mot Charlton i fjor og Nistelrooy svarte med å reise hjem til Manchester, har spekulasjonene rundt 30-åringens fremtid på Old Trafford versert.

Det eneste som kan velte en overgang, er summen United vil kreve for å løse Nistelrooy fra de to gjenværende kontraktsårene.

Real Madrid skal være villige til å betale 115 millioner kroner, mens United ønsker 173 millioner for å la ham gå. Ifølge BBC kan Ronaldos kneskade bli avgjørende i forhandlingene. Den spanske mesterklubben trenger sårt en spisserstatter til serieåpningen og kan dermed bli tvunget til å åpne lommeboka.

Bayern med god tid

Bayern Munchen står også klare til å forhandle med United.

- Spilleren ønsker å komme til oss. Det vet vi, sier formann Karl-Heinz Rummenigge.

- Vi må snakke med spilleren og naturlig nok med Manchester United, men vi trenger ikke forhaste oss.

Manchester United kjøpte van Nistelrooy for 219 millioner kroner fra PSV Eindhoven i 2001. På 218 kamper for United har han scoret 150 mål.

PÅ FLYTTEFOT: Spkulasjonene omkring van Nistelrooys fremtid på Old Trafford ser ut til å ha nådd slutten. Nå ønsker han seg vekk fra United, og klubben vurderer tilbud fra klubber som Real Madrid og Bayern Munchen.
VIL SELGE: Sir Alex Ferguson bekrefter at van Nistelrooy ønsker å forlate United og at flere klubber står klare til å åpne lommebøkene for å sikre seg 30-åringens tjenester.