- Nivået er høyere enn i Tippeligaen

Derfor signerte Christian Grindheim i dag for nederlandske Heerenveen.

(Dagbladet.no) Christian Grindheim (24) har i dag forhandlet med den nederlandske klubben Heerenveen. Klubbene var enige om en overgangssum - ifølge TV 2 på 20 millioner kroner - og nå er også landslagsspilleren kommet til enighet med nederlenderne.

Dermed mister Vålerenga kapteinen sin - og mannen som kunne gjort klubbens tremannsmidtbane til ei rein landslagsrekke sammen med spillende manager Martin Andresen og Kristofer Hæstad.

- Det var veldig fristende å fortsette i Vålerenga også, spesielt siden klubben satser så hardt nå. Men jeg jeg tenkte litt lenger fram i tid og føler at jeg trenger nye utfordringer nå, sier Grindheim til Dagbladet.no.

- Høyere nivå enn Tippeligaen

Han har akkurat avsluttet forhandlingene med klubben som ligger på 7. plass i Eredivisie og gleder seg til å trene med dem for første gang på torsdag.

- Jeg føler at dette er et steg i riktig retning for meg, og nå får jeg testet meg på et høyere nivå.

- Hva vet du om den nederlandske eliteserien?

- Nivået er hakket høyere enn i Tippeligaen, og PSV, Ajax og Feyenoord er de tre store. Heerenveen er blant klubbene som er litt under dem.

TAKKER FOR SEG: Christian Grindheim forlater Vålerenga til fordel for Heerenveen. Han ønsker nye utfordringer, men innrømmer at det også var fristende å bli med på storsatsingen til Martin Andresen og VIF. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TAKKER FOR SEG: Christian Grindheim forlater Vålerenga til fordel for Heerenveen. Han ønsker nye utfordringer, men innrømmer at det også var fristende å bli med på storsatsingen til Martin Andresen og VIF. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Og målet er å komme seg til en enda større klubb etter hvert?

- Ja, alle vil jo spille i de største seriene, men først må jeg bevise at jeg duger på dette nivået.

- Vi vil savne Christian

- Christian var et stort talent da han kom til klubben, og har hatt voldsom fremgang i Vålerenga. Her har han utviklet seg til å bli landslagsspiller og en av seriens mest profilerte spillere, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til klubbens hjemmeside.

Midtbanespilleren kom til Vålerenga fra Haugesund før 2005-sesongen. Den tapende cupfinalisten får nå rundt fem millioner kroner av overgangssummen. 

- Han var en viktig bidragsyter da vi tok gull og bronse i serien. Alle i og rundt Vålerenga vil savne Christian og vi takker han for gode år i klubben og håper han utvikler seg videre i Nederland.

Heerenveen spiller kamp til helga, men Grindheim har ingen forhåpninger om å ikle seg hans nye drakt så fort.

- Nei, nå kommer jeg rett fra juleferie, så jeg trenger nok et par uker med trening først, sier Grindheim til Dagbladet.no.

- Nivået er høyere enn i Tippeligaen

PS! André Hansen ble operert i høst, og har kontrakt med Heerenveen ut sesongen. Daniel Berg Hestad og Thomas Holm har tidligere spilt i klubben. Toppspillere som Ruud van Nistelrooy, Klaas Jan Huntelaar, Jon Dahl Tomasson og Marcus Allbäck spilt for klubben.

- Nivået er høyere enn i Tippeligaen