Fotballandslaget 2018

Nivået i Eliteserien er et av Lars Lagerbäcks mange problemer

Ut over to Rosenborg-forsvarere er det ikke lett å bli landslagsspiller fra Eliteserien. Og godt er det.

TO KAMPER: Norge og Lars Lagerbäck står foran to privatlandskamper mot Panama og Island. Foto: REUTERS/Florion Goga
TO KAMPER: Norge og Lars Lagerbäck står foran to privatlandskamper mot Panama og Island. Foto: REUTERS/Florion Goga Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TIL FROKOST I den danske ambassadørboligen i Oslo denne nest siste tirsdagen i mai fortalte Danmarks VM-klare landslagstrener Åge Hareide om viktigheten av å ha spillere i de fem store ligaene i Europa.

TRE TIMER SEINERE, på Ullevaal stadion, fortalte Norges svenske landslagstrener, Lars Lagerbäck, hvorfor Eliteserien bare er representert med to mann i troppen som skal sparre mot VM-nasjonene Island og Panama i juni.

JEG HAR SKREVET det før og gjentar det så gjerne, det er noe med ærligheten til Lars Lagerbäck. Det er noe med hvordan han håndterer spørsmål andre trenere gjerne går rundt. Det er noe med hvordan han adresserer elefanten i rommet og kaller en spade for en spade. Som for norsk fotballs vedkommende, der Eliteserien rangeres som den 29. beste ligaen i Europa, ofte handler om nasjonalt nivå og kvaliteten på fotballen som spilles.

Når en tilfeldig utvalgt representant eller eliteserietrener stilles spørsmålet kommer som oftest keiseren ut med klær på.

Når Lars Lagerbäck konfronteres med tilstanden, er keiseren kliss naken.

TROPPEN TIL SPARRINGKAMPENE i juni, de to siste testene før Nations League begynner med Kypros hjemme i september, inneholder 26 av de 30 spillerne Lars Lagerbäck har redusert fra de 50 han brukte et år på å sondere. Det er bra. At 24 av dem spiller utenfor Norge er enda bedre. For når internasjonale sluttspill er målet, og du akkurat har hørt Åge Hareide snakke om viktigheten av en hverdag på et høyt nivå, fordi det er selve forutsetningen for å lykkes, er det greit at det bare er Eliteseriens beste spiller 2017, Tore Reginiussen, og venstrebacken Birger Meling som forsvarer en plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer