KOM INN 20 MINUTTER BAK VINNEREN: 
Edvald Boasson Hagen etter målgang i Saint-Jean-de-Maurienne etter tirsdagens etappe i Tour de France
Foto: Heiko Junge / Scanpix
KOM INN 20 MINUTTER BAK VINNEREN: Edvald Boasson Hagen etter målgang i Saint-Jean-de-Maurienne etter tirsdagens etappe i Tour de France Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Nivået på de beste klatrerne er for høyt for meg

Med Edvald tror det kan endre seg.

||| Edvald Boasson Hagen (23) er ikke i nærheten av å følge verdens beste «fjellgeiter», men utelukker ikke at det kan endre seg med årene.

23-åringen måtte gi slipp på hovedfeltet rundt fem mil før mål på tirsdagens etappe i Tour de France.

- Jeg er ingen klatrer, men henger greit med oppover til et visst nivå. Men ikke mer enn greit nok. Enn så lenge er nivået på de beste klatrerne for høyt for meg. Vi får se etter hvert hva framtiden bringer. Jeg var bortimot «på rødt» da jeg måtte slippe og hadde fint lite mer å gi, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Han fikk en rolig reise videre - selv om det er hardt nok å komme innenfor tidsgrensen på en av Tourens hardeste etapper.

Boasson kom til mål drøyt 20 minutter bak etappevinner Sandy Casar.

- Det føltes greit nok i starten etter en hviledag som kom godt med, men så falt jeg av i den siste bakken. Jeg har hengt godt med i Tour de France hittil og er fornøyd. Det er gøy å sykle et så stort ritt med mange nordmenn langs veiene. Resultatmessig har det også vært «greit». Men det gjør ikke meg noe nå at det kommer noen flatere etapper, fortalte 23-åringen med to tredjeplasser hittil i debuten.

(NTB)