<strong>FÅR STØTTE:</strong> Moldes Mattias Moström skryter av hardt pressede Ole Gunnar Solskjær. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR STØTTE: Moldes Mattias Moström skryter av hardt pressede Ole Gunnar Solskjær. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nivået på Molde-treningene gjør svensk veteran forundret. Samsvarer ikke med kampene

Moström mener romsdalingene sliter mentalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Etter at Molde gikk på sitt femte tap på seks kamper i 3-0-nederlaget mot Vålerenga, ligger klubben på 9. plass på tabellen med et like stort antall poeng ned til lagene under streken.

De elendige resultatene har ført til et stort press på Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær. Til tross for legendestatus i klubben, vil fraksjoner av supportergruppen nå ha 43-åringen fjernet fra stillingen sin. Det mener imidlertid rutinerte Mattias Moström er et feil virkemiddel i forsøket på å snu den negative trenden.

- Det er ingen løsning. Han er den beste treneren i Tippeligaen. Det er vi som må skjerpe oss - enkelt og greit, sier Moström til Dagbladet.

Mangler selvtillit

33-åringen, som har vært med og vunnet to seriegull og et cupmesterskap under Solskjær tidligere, skryter av både sjefens arbeidsmetoder og nivået på treningene. Paradoksalt nok er det nettopp det positive inntrykket fra hverdagen som gjør at Moström sliter med å forstå motgangen laget møter i kamp.

- På treningene har det vært dritbra. Det er det som gjør det så sjokkerende at det låser seg så jævlig når vi kommer ut på banen. Vi er enige om å tette til bakover og ikke slippe inn tidlige mål, men jeg vet ikke hvor mange ganger det likevel har skjedd nå. Og når vi blir jagende, sliter vi, sukker Moström.

- Hva er hovedproblemet, slik du opplever det?

- Det er mye som ikke stemmer, framfor alt er hodet den største grunnen. Det er ingen som har selvtillit, det ser man vel, sukker svensken.

- Veldig tungt

Lagkamerat Ruben Gabrielsen var Moldes kaptein mot Vålerenga. Den tidligere Lillestrøm-spilleren forteller at det gjorde vondt å tape mot Oslo-laget. Han betegner den svake perioden som «en dyp dal».

- Det var tungt. Det var kjedelig å tape mot Vålerenga. Vi er i en dyp dal, men vi skal snu det. Vi er ikke akkurat fulle av selvtillit. Vi blir passive i alt vi gjør, erkjenner Gabrielsen, før han fortsetter:

- Nå prøver vi å tenke tilbake på hva vi gjorde da vi var gode og finne feilene vi gjør nå. Det tar tid, men vi må bare stå på.

Manglende kontinuitet

Landslagsspiller Vegard Forren mener på sin side at de store utskiftningene i Moldes spillertropp må tilskrives en stor del av skylden for resultatene de siste månedene.

- Vi har mistet spillere og fått inn nye, det tar tid å få på plass nye relasjoner. Akkurat nå er det lite samhandling å spore. Vi må bare fortsette. På lørdag skal vi gå knallhardt ut mot Bodø/Glimt på hjemmebane. Da tror jeg vi får se et helt annet Molde-lag. Jeg gleder meg til det, sier Forren.

<strong>SER FRAMOVER:</strong> Mens Molde er i krise, håper Vegard Forren og Ole Gunnar Solskjær, her avbildet etter tapet for Vålerenga, å slå tilbake mot Bodø/Glimt på lørdag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SER FRAMOVER: Mens Molde er i krise, håper Vegard Forren og Ole Gunnar Solskjær, her avbildet etter tapet for Vålerenga, å slå tilbake mot Bodø/Glimt på lørdag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer