OPTIMIST: Hopptrener Alexander Stöckl før hoppuka. 
Foto: Geir Olsen / Scanpix
OPTIMIST: Hopptrener Alexander Stöckl før hoppuka. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

- Nivået på trening ser lovende ut

Alexander Stöckl ser framgang også bak Anders Bardal.

Anders Bardal er det norske hoppukehåpet, men trener Alexander Stöckl ser framgang også hos hopperne som er havnet i Steinkjer-hopperens skygge.

- Jeg håper resultatene i hoppuken blir som under trening. For nivået der ser lovende ut, sier Stöckl.

Løft Han gleder seg over at Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren og Johan Remen Evensen er i klar bedring etter en rufsete innledning på sesongen. Treningen i Lillehammer gir grunn til optimisme.

- Tom er i klar framgang etter utstyrsendringene. Nye ski har gitt ham et løft. Det fungerte bra i Engelberg og under trening i Lillehammer. Han har et bedre nivå nå enn tidligere i sesongen, lyder dommen fra landslagstreneren.

Han gleder seg også over veteranen Bjørn Einar Romøren og Johan Remen Evensens retur til landslaget.

- Bjørn Einar er mer stabil og liker seg godt i Lillehammer. Når han finner rett posisjon ut av hoppet, kan han fly langt. Det vet vi. Gledelig at Evensen er tilbake etter lang og ekstra trening, særlig fysisk og teknisk. Under treningen i Lillehammer viste han virkelig at han hører hjemme på landslaget. Han liker ikke bakvind, men taklet det veldig bra. Jeg var spent på ham og er spent på hvordan han vil konkurrere i hoppuken, sier Stöckl.

Spennende unggutter Han forventer også mye fra de yngre hopperne Rune Velta, Vegard Haukø Sklett og Atle Pedersen Rønsen.

- Velta har stort potensial, men er ikke stabil i konkurranser. Han hadde det lengste hoppet i kvaliken i Engelberg. Jeg håper han kan fortsette framgangen i selve konkurransene. Han må ikke la seg forstyrre av oppstyret her nede. Atle har vært god i kontinentalcupen og fortjener den sjuende plassen på plaget. Det er ikke uvanlig at COC-hopperne kan være blant de 20 beste i verdenscupen. Viktigst er at han nå får verdenscuperfaringen utenfor Norge, sier østerrikeren.

- Sklett var god i Engelberg og er god på trening, men dette blir en ny situasjon for ham. Målet er at han får hoppe to hopp i alle fire konkurransene. Vi tenker ikke sammenlagtplassering, men enkeltrenn. Knockoutsystemet kan gjøre det litt spesielt, men vi har god tro på Vegard, sier Stöckl.

Hoppuken innledes med kvalifisering i Oberstdorf 29. desember.

(NTB)