Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et presset United sliter med å holde følge

- Nivåforskjellen har aldri vært større

Søndag tar Liverpool turen til Old Trafford for å møte et presset Manchester United. Kontrastene mellom de to storlagene sine sesonger har nesten aldri vært større.

STORE KONTRASTER: Mens Liverpool er ubeseirede og ligger på toppen av tabellen, sliter Solskjær og Manchester United med poengfangsten. Foto: Lee Smiths /Action Images.
STORE KONTRASTER: Mens Liverpool er ubeseirede og ligger på toppen av tabellen, sliter Solskjær og Manchester United med poengfangsten. Foto: Lee Smiths /Action Images. Vis mer

Det er to giganter som møtes på Old Trafford på søndag, men situasjonen til de to rivalene er som natt og dag. Liverpool er så langt ubeseiret i årets sesong og topper tabellen, mens Manchester United ligger på en 12.-plass med ni poeng. På søndag trenger Solskjær og Manchester poeng mot et gulljagende Liverpool.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp mener nivåforskjellene mellom de to lagene aldri har vært større. Han ser på Liverpool som store favoritter inn mot kampen på søndag.

- Det er lenge siden Liverpool har vært større favoritter enn det de er foran søndagens kamp. Det er bare å se på oddsen. Jeg tror nivåforskjellen på lagene aldri har vært større enn den er nå.

MISFORNØYD: Ole Gunnar Solskjær er alt annet enn fornøyd med underlaget Manchester United spiller på torsdag kveld. Video/reporter: Håkon Brandsnes / Dagbladet Vis mer

Under press

Torp sier at hvis de negative resultatene fortsetter for Solskjær, trenger ikke veien ut av dørene på Old Trafford være langt unna.

- Jeg tror han kommer til å få sparken på et tidspunkt uansett. Det kan kanskje allerede skje i høst. Han er litt heldig at de som styrer over han får mer kritikk enn det han får selv.

TV 2-ekspert Petter Myhre mener at et eventuelt tap på søndag vil sette Solskjær under enda mer press.

I KAMP: Carl-Erik Torp og Petter Myhre mener begge at Liverpool er klare favoritter på søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
I KAMP: Carl-Erik Torp og Petter Myhre mener begge at Liverpool er klare favoritter på søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Han vil være under press hvis de skulle gå på et klart tap nå på søndag. Det er en del av jobben hans. Ting må bli bedre, det er ikke bra nok det de holder på med nå, påpeker Myhre.

God hjemmestatestikk

Myhre mener at United kan bruke den gode hjemmestatistikken de har mot Liverpool til sin fordel på søndag, selv om han holder de røde fra Merseyside som klare favoritter.

- I Premier League historien tror jeg aldri styrkeforholdet mellom de to har vært så skeivt som det er i Liverpools fordel nå. Liverpool er kjempefavoritter. Det skal sies at de har slitt en del på Old Trafford de siste årene, så kanskje det mentale vil spille inn litt.

Myhre ser per dags dato ikke en United-spiller som kunne spilt seg inn på Liverpool-laget.

UNDER PRESS: Solskjær trenger poeng på søndag. Foto: Richard Sellers / Pa Photos
UNDER PRESS: Solskjær trenger poeng på søndag. Foto: Richard Sellers / Pa Photos Vis mer

- Hvis vi skal ta utgangspunkt i denne sesongen - så ingen. Ting kan selvfølgelig endre seg. En Pogba eller De Gea i toppform ville nok kunne spilt seg inn på et sånt lag. Men sånn jeg ser det nå, er det ingen som ville kommet inn og forbedret den Liverpool-elleveren.

Store forskjeller

Aftenposten-kommentator Lars Tjærnås er enig i mye av det kollegaene sier. Han forteller at han ikke kan huske større forskjeller mellom de to lagene, og hvor det ene laget har vært så store favoritter foran et tilsvarende møte.

- I den tiden jeg kan huske - omkring de siste 45 årene - har disse vekslet mellom å ha sine storhetstider, og den andre har slitt mer. Sånn sett er det ikke helt spesielt, men det er lenge siden et av dem har vært så store favoritter før en kamp, forteller Tjærnås.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media