Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Njåtun gikk sin beste 1000 meter noensinne

8. plass i Seoul.

ÅTTE:  Ida Njåtun ble nummer åtte på 1000 meter i Sør-Korea. 
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
ÅTTE: Ida Njåtun ble nummer åtte på 1000 meter i Sør-Korea. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer

Ida Njåtun er virkelig i svært god form for tiden. Hun har overbevist i verdenscupløpene i Japan og Sør-Korea, og søndag gikk hun sin beste 1000 meter noensinne i verdenscupsammenheng.

Det ble 8.-plass i hallen i Seoul med 1.18,53. Hun ble riktignok slått med vel halvannet sekund av kinesiske Qishi Li, men var, på den annen side, på plassen foran gullvinneren på distansen fra OL i Sotsji, Kinas Hong Zhang.

- Dette er det beste Ida har hatt på 1000 meter noen gang, og hun går denne distansen for å bli raskere på 1500 meter, sa landslagssjef Sondre Skarli til NTB etter at verdenscupen var avsluttet i Seoul søndag.

Han har sett Ida Njåtun ta noen store skritt i riktig retning. Hun snuser nå på seierspallen og er blant de beste på 1500 meter. Det er bare et tidsspørsmål før hun slår til for fullt.

- I og med at Ida slo OL-mesteren på 1000 meter fra Sotsji, viste hun at hun gikk et solid løp. Hun er i sitt livs form, og det er gledelig, slo landslagssjefen fast overfor NTB.

Mye glede Sondre Skarli som kom inn som norsk sjeftrener før denne sesongen, har hatt mye å glede seg over i høst. Selv om nestoren de siste årene, Håvard Bøkko, har slitt med skader, ser ikke det ut til å ha noen spesiell innvirkning på det norske laget. Sverre Lunde Pedersen og co. har utviklet seg videre og tatt ansvar.

På sprintsiden har også Espen Aarnes Hvammen tatt noen gode skritt i riktig retning, selv om han ikke hadde marginene på sin side på den avsluttende 500-meteren i Seoul søndag.

Da endte han på 12.-plass etter å ha gått inn til 35,67, men det er så jevnt og tett at tiden var bare et tidel fra sjuendeplassen.

- 500-meteren til Espen var jevn, men den var ikke fullt så god som de beste 500-meterne han har gått i det siste. Det er små marginer, så det er lite som skiller en femteplass fra en 12.-plass. Jeg må likevel si at han ikke gikk noe ideelt løp søndag, sa Skarli.

Lederfigur Sverre Lunde Pedersen gikk fellesstarten i verdenscupavslutningen i Seoul søndag. Det er en øvelse han ikke er vant med. Erfaringen i fellesstart er heller liten, men han gikk inn til en niendeplass til slutt, og Skarli sa at han var nummer fem i mål. At det ble litt svakere plassering på ham, skyldes poeng løperne samler underveis.

- Det var spennende og morsomt for Sverre å gå denne fellesstarten. Det var god trening for ham også. Han har tatt noen steg denne høsten, og han er allerede gått inn som en lederfigur i laget, slo Skarli fast overfor NTB i telefonen fra Seoul. Han slo til at Sverre Lunde Pedersen er i ferd med å bli skikkelig god, noe fredagens verdenscupseier på 1500 meter viste klart og tydelig.

- Nå kommer vi hjem for å få oss en frihelg, og deretter er det verdenscup i Berlin og Heerenveen. Det kan bli mer moro det, sa Sondre Skarli etter to suksessfulle verdenscuphelger i Janan og Sør-Korea.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling