ÅTTE:  Ida Njåtun ble nummer åtte på 1000 meter i Sør-Korea. 
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
ÅTTE: Ida Njåtun ble nummer åtte på 1000 meter i Sør-Korea. Foto: Jon Eeg / NTB scanpixVis mer

Njåtun gikk sin beste 1000 meter noensinne

8. plass i Seoul.

Ida Njåtun er virkelig i svært god form for tiden. Hun har overbevist i verdenscupløpene i Japan og Sør-Korea, og søndag gikk hun sin beste 1000 meter noensinne i verdenscupsammenheng.

Det ble 8.-plass i hallen i Seoul med 1.18,53. Hun ble riktignok slått med vel halvannet sekund av kinesiske Qishi Li, men var, på den annen side, på plassen foran gullvinneren på distansen fra OL i Sotsji, Kinas Hong Zhang.

- Dette er det beste Ida har hatt på 1000 meter noen gang, og hun går denne distansen for å bli raskere på 1500 meter, sa landslagssjef Sondre Skarli til NTB etter at verdenscupen var avsluttet i Seoul søndag.

Han har sett Ida Njåtun ta noen store skritt i riktig retning. Hun snuser nå på seierspallen og er blant de beste på 1500 meter. Det er bare et tidsspørsmål før hun slår til for fullt.

- I og med at Ida slo OL-mesteren på 1000 meter fra Sotsji, viste hun at hun gikk et solid løp. Hun er i sitt livs form, og det er gledelig, slo landslagssjefen fast overfor NTB.

Mye glede Sondre Skarli som kom inn som norsk sjeftrener før denne sesongen, har hatt mye å glede seg over i høst. Selv om nestoren de siste årene, Håvard Bøkko, har slitt med skader, ser ikke det ut til å ha noen spesiell innvirkning på det norske laget. Sverre Lunde Pedersen og co. har utviklet seg videre og tatt ansvar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På sprintsiden har også Espen Aarnes Hvammen tatt noen gode skritt i riktig retning, selv om han ikke hadde marginene på sin side på den avsluttende 500-meteren i Seoul søndag.

Da endte han på 12.-plass etter å ha gått inn til 35,67, men det er så jevnt og tett at tiden var bare et tidel fra sjuendeplassen.

- 500-meteren til Espen var jevn, men den var ikke fullt så god som de beste 500-meterne han har gått i det siste. Det er små marginer, så det er lite som skiller en femteplass fra en 12.-plass. Jeg må likevel si at han ikke gikk noe ideelt løp søndag, sa Skarli.

Lederfigur Sverre Lunde Pedersen gikk fellesstarten i verdenscupavslutningen i Seoul søndag. Det er en øvelse han ikke er vant med. Erfaringen i fellesstart er heller liten, men han gikk inn til en niendeplass til slutt, og Skarli sa at han var nummer fem i mål. At det ble litt svakere plassering på ham, skyldes poeng løperne samler underveis.

- Det var spennende og morsomt for Sverre å gå denne fellesstarten. Det var god trening for ham også. Han har tatt noen steg denne høsten, og han er allerede gått inn som en lederfigur i laget, slo Skarli fast overfor NTB i telefonen fra Seoul. Han slo til at Sverre Lunde Pedersen er i ferd med å bli skikkelig god, noe fredagens verdenscupseier på 1500 meter viste klart og tydelig.

- Nå kommer vi hjem for å få oss en frihelg, og deretter er det verdenscup i Berlin og Heerenveen. Det kan bli mer moro det, sa Sondre Skarli etter to suksessfulle verdenscuphelger i Janan og Sør-Korea.

(NTB)