FORNØYD: Ida Njåtun var godt fornøyd med sjuendeplassen sammenlagt i allround-VM i Moskva. Foto: Grigory Dukor, Reuters/Scanpix
FORNØYD: Ida Njåtun var godt fornøyd med sjuendeplassen sammenlagt i allround-VM i Moskva. Foto: Grigory Dukor, Reuters/ScanpixVis mer

Njåtun med beste kvinnelige VM-plassering siden 2006

- Over all forventning.

Ida Njåtun (21) leverte Norges beste resultat på kvinnesiden i et allround-VM på skøyter siden 2006.

Njåtun klarte en sterk sjuendeplass i mesterskapet i Moskva. Det er den beste plasseringen av en norsk jente siden Maren Hauglis femteplass for seks år siden.

- Det var gøy, jeg var ikke klar over det. Det har gått over all forventning, spesielt når jeg tenker på hvor jeg var for halvannen måned siden, sa Njåtun til NTB.

I desember pådro Asker-løperen seg kikhoste og fikk ødelagt oppkjøringen til EM. I Budapest var hun langt unna toppformen, men klarte å ta den siste VM-plassen.

- Jeg visste at jeg hadde tid på meg. Nå er jeg blitt nummer sju i VM og kan glemme alt som har skjedd tidligere i sesongen, sa 21-åringen.

Hun lå på niendeplass sammenlagt etter første dag, men klarte en femteplass på 1500 meter (1.58,26) og klatret på listene. På 5000-meteren, som var hennes første for sesongen, ble hun nummer ti med 7.19,62.

Høydepunkt Njåtun slo gjennom med en sensasjonell annenplass på 1500 meter under verdenscupen i Berlin sist sesong. Søndagens 7.-plass i VM setter hun like høyt.

- En pallplassering i verdenscupen er bare en enkeltprestasjon, mens dette var et allroundmesterskap, og da er det større å være blant de beste. Det er vanskelig å sammenligne de to, men dette er noe av det beste jeg har gjort, sa hun.

Nå ser Njåtun fram til sesongavslutningen. På 1500 meter i VM enkeltdistanser i Heerenveen kan hun kanskje hevde seg i toppen.

- Mye kan skje, men mange løpere er slitne på slutten av sesongen. Formen min er på vei opp, og det er en trygghet, sa Njåtun.

Ireen Wüst tok sitt annet VM-gull på rad. Hun vant foran tsjekkiske Martina Sablikova, mens bronsen gikk til canadiske Christine Nesbitt. Hege Bøkko ble nummer 16.

(NTB)