Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Njåtun nummer åtte i allround-EM

Hege Bøkko har medalje innen rekkevidde. 

NUMMER ÅTTE: Ida Njåtun kom sist i den siste øvelsen i allround-EM og havnet på åttendeplass. Her er hun avbildet ved en tidligere anledning. Nederlenderen Ireen Wüst vant gullet med klar margin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NUMMER ÅTTE: Ida Njåtun kom sist i den siste øvelsen i allround-EM og havnet på åttendeplass. Her er hun avbildet ved en tidligere anledning. Nederlenderen Ireen Wüst vant gullet med klar margin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Ida Njåtun kom sist i den siste øvelsen i allround-EM og havnet på åttendeplass. Nederlenderen Ireen Wüst vant gullet med klar margin.

Ida Njåtun lå på sjuendeplass før den siste og avgjørende 5000-meteren, men havnet sist av de åtte som fikk gå.

- Det var bra teknisk den første halvparten av løpet. Jeg fikk gå rundetidene jeg hadde planlagt. Det holder ikke helt mot slutten, men det fysiske mangler nå. Jeg skal jobbe videre med det. Men jeg er fornøyd med å få det bra teknisk til. Så får jeg jobbe videre med det og komme sterkere tilbake i februar og mars, sa Njåtun til NRK.

Njåtun startet allround-EM med en sterk 4.-plass på 500 meter. Deretter ble det 10.-plass på 3000 meter, mens hun på 1500-meteren endte på 7.-plass.

Njåtun hadde ikke gått løp på en måned før mesterskapet.

- Klarer hun en plass blant de seks beste, er jeg fornøyd, sa trener Sondre Skarli til NTB før mesterskapet i Heerenveen.

Martina Sáblíková tok sølvet, mens Antoinette de Jong var den siste på pallen.

Sofie Karoline Haugen endte på 14.-plass i mesterskapet. Ellen Bjertnes kom på plassen bak.

Bøkko nummer sju

Hege Bøkko ligger på sjuendeplass sammenlagt i sprint-EM på skøyter. En medalje er likevel innen rekkevidde før de to siste øvelsene.

På 500-meteren havnet Bøkko på 5.-plass.

- Et ok løp. Men jeg føler jeg er mye bedre enn dette, sa Bøkko til NRK etter løpet.

På 1000-meteren gikk det ikke helt som man kunne forvente.

- Vi har sett henne skarpere enn i dag. Vi hadde håpet at hun var ett knepp over dette, sa NRK-ekspert Even Wetten.

Martine Ripsrud kom på 14.-plass av de totalt 17 startende på 1000-meteren. Sammenlagt ligger hun på 11.-plass.

Europamesterskapet avgjøres søndag med en ny 500-meter og 1000-meter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling