Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Njåtun på pallen igjen

Kjemper om allround-medalje.

IMPONERER: Ida Njåtun er med i medaljekampen i allround-EM.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IMPONERER: Ida Njåtun er med i medaljekampen i allround-EM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Ida Njåtun tok tredjeplassen på 1500-meteren i Minsk og er fortsatt med i kampen om en bronsemedalje sammenlagt i allround-EM på skøyter.

24-åringen gikk inn til tiden 1,58.51. Njåtun lå på en 5.-plass sammenlagt etter den første dagen av allround-EM i Hviterussland, etter å ha vunnet 500-meteren og leverte en godkjent 3000 meter.

Etter tredjeplassen på 1500-meteren ligger Njåtun nå på fjerdeplass i sammendraget før den siste distansen, 5000 meter.

- En ny pallplass i EM er veldig stort, og det er ikke mange ganger Norge har klart det. Hun viser at hun er helt i toppen, sa landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

Njåtun så imidlertid ikke helt fornøyd ut etter løpet, og Skarli forteller at det ikke var noe toppløp fra 24-åringen.

- Løpet i seg selv kunne vært bedre, men at hun likevel kommer på pallen med et dårlig løp, viser hva som bor i henne, mente landslagstreneren.

Martina Sábliková fra Tsjekkia vant 1500-meteren, mens Ireen Wüst fra Nederland tok andreplassen. De to ligger også i toppen i sammendraget. Njåtun skal kjempe med Antoinette de Jong fra Nederland om bronsen. Den norske jenta er 1,64 sekunder bak nederlenderen.

- Hun vil trolig gå i par mot sin største konkurrent i den siste konkurransen og må da sørge for å holde en luke ned til henne, forklarte Skarli.

Sofie-Karoline Haugen ble nummer 13 på 1500-meteren og ligger på en 14.-plass sammenlagt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media