Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Njåtun storfornøyd etter sjetteplass på 3 000 meter

Ireen Wust ble olympisk mester.

SJETTEPLASS: Ida Njåtun ble beste norske på kvinnenes 3 000 meter i OL. Nederlandske Ireen Wust vant løpet. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
SJETTEPLASS: Ida Njåtun ble beste norske på kvinnenes 3 000 meter i OL. Nederlandske Ireen Wust vant løpet. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jentenes 3 000 meter skøyter gikk av stabelen i formiddag.

Den norske delegasjonen besto av Mari Hemmer og Ida Njåtun. Dessverre nådde ingen av dem opp.

Njåtun var i par med en av tidenes mestvinnende skøyteløpere, tyske Claudia Pechstein. Til tross for at den norske jenta gikk et solid løp, la fem jenter seg foran henne på resultatlisten. Likevel var hun storfornøyd etter løpet.

- Jeg er kjempefornøyd, jeg hadde aldri trodd det skulle gå bra. Sånn som jeg har prestert tidligere i år, er en sjetteplass noe av det beste jeg har gjort. Jeg kunne ikke ha forventet mer, sier Ida Njåtun til TV2.

Njåtun trives best på de kortere distansene.

- Jeg har vært nervøs for 3 000 siden jeg gikk så dårlig på Hamar for en måned siden. Jeg er mer sikker på de kortere distansene. Veldig deilig å få denne oppturen nå, sier Njåtun til TV2.

Det var Ireen Wust som tok OL-gull på distansen. Den nederlandske jenta sikret altså Nederland sitt andre skøytegull på to dager etter at Sven Kramer tok OL-gull i går.

Njåtun endte til slutt på en sjetteplass plass, mens Hemmer endte på en femtende. Martina Sablikova og Olga Graf tok sølv og bronse.

Hele Norges coronakart