Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM-dronninga

Anita Moen (34) tangerte i går Berit Mørdre Lammedal som mestvinnende i NM-sammenheng gjennom alle tider. Begge har nå 13 gull. - Det er stort. Man blir aldri for gammel for å glede seg over å vinne, sier en fornøyd Moen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veteranen var suveren på den klassiske 15 km under ski-NM på Høydalsmo i går.

Oscar Mathisen-bildet av Moen poserende med alle NM-medaljene sier det meste om trysiljentas bravader i skisporet.

- Sjøl om det store målet i år er OL, så er det klart at jeg har tenkt mye på å bli mestvinnende i NM. Det betyr litt, det, smiler hun.

Bente på vent

Anita Moen vet nemlig at Bente Skari kommer halsende bak henne på adelskalenderen. Bente har tolv. Derfor var det like greit at fru Skari satt på USA-flyet da Moen gikk inn til sin solide gullmedalje på Høydalsmo i går.

- Jeg og Bente har jo hatt en uhøytidelig intern konkurranse om å vinne mest. Nå satser jeg på å ta sprinten og tremila rett før påske, så skal Bente i alle fall slite et par år med å ta meg igjen, ler Anita.

I går kveld reiste Moen hjem til Trysil, der hun skal finpusse OL-formen i høydehuset som ligger en halv kilometer fra Moens egen residens.

Tremilsdrøm

- Jeg skal «kute» på tredemølla, men ikke overnatte der inne. Sove gjør jeg helst hjemme.

OL er fortsatt Moens store mål for sesongen.

Etter sprinttriumfen i verdenscupen rett før nyttår regner mange med at Moens medaljesjanser ligger på sprinten. Sjøl går hun med helt andre drømmer.

- Innerst inne drømmer jeg om medalje på tremila. Det er på tremil jeg har gått mine aller beste løp. Spesielt løpet i Holmenkollen i 1995, der jeg bare var noen få sekunder bak Lazutina. Men den følelsen jeg hadde i det løpet var fantastisk. Der og da følte jeg at ingenting var umulig, og det er på mange måten den følelsen man leter etter som skiløper.

Lørdag reiser hun til USA. Sammen med datteren Karoline.

- I det store er det jo det som er drivkraften min, at både jeg og de som er nærmest meg trives godt med at jeg satser på ski, sier Moen.

BARE ETT TIL NÅ: Anita Moen tok gull på 15 km klassisk langrenn under ski-NM på Høydalsmo i går. - Det er klart jeg har tenkt mye på å bli mestvinnende i NM, sier 34-åringen. Nå mangler hun bare ett gull på å være alene på topp.
Hele Norges coronakart