NM i kjærlighet

- Alle vet hvem Susann er. Jeg blir gjenkjent bare av folk på Mysen og av noen få i Drammen. Ellers er jeg godt kjent landet over som kjæresten til Susann, ler Svein Erik Bjerkrheim.

Det offentlige bildet av Mysen-gutten og kona Susann Goksør Bjerkrheim, kan minne litt om det bildet nordmenn har av Gro og Arne Olav Brundtland. Kona er berømt. Mannen henger bare på slep. I dag spiller i hvert fall Svein Erik Bjerkrheim hovedrollen som kaptein for Drammen mot Viking i herrenes NM-finale i håndball i Oslo Spektrum.

Nyforelsket

Like etter entrer Susann og Nordstrand banen mot Larvik. Kanskje ender det slik som forrige lørdag da et annet idrettspar, Liv Grete Skjelbreid og Raphaël Poirée, vant hvert sitt gull i skiskytter-VM.

De to har vært sammen siden 1995, eller 1994, eller var det 96? Uansett virker det som de fortsatt er nyforelsket.

- Når la du merke til Susann første gang?

- Da jeg var ni .... Nei, første gang jeg pratet ordentlig med henne var på La Santa i 1994. Før det hilste jeg vel på henne på fester.

- Så pratet jeg ikke med Susann før hun ringte meg to år seinere ... Eller var det bare ett år etter?

- Det var lenge etterpå! Hvor lenge har vi vært sammen egentlig? Vi har nå vært gift i ett og et halvt år, sier Susann.

Myk mann

Beskriv Svein Erik, Susann.

- Veldig energisk. Jeg fatter ikke hvor han tar det fra. Morsom. Ærlig og veldig følsom. Han virker gjerne tøff, men er egentlig svært så myk. Og han har mange andre bra egenskaper i tillegg.

Beskriv Susann, Svein Erik.

- Hun er kreativ og romantisk, men veldig bevisst på det hun vil oppnå. Jeg lærte mye av Susann om det å være målbevisst i den tida hun var korsbåndskadd.

Ledernes ansvar

- Susann verdsetter det samme som meg - familie, godt humør, og det å ikke ta seg selv så høytidelig. Det er et viktig poeng i vårt forhold.

De siste ukene har klubbenes dårlige økonomi og høye lønninger vært et hett tema. Tjener dere for mye?

Susann:

- Det er lederne som har gitt oss lønnstilbudene. Vi har kanskje ikke alltid vært like flinke til å spørre: Hvordan har dere tenkt å finansiere dette tilbudet?

- Klubber med høye ambisjoner lokker de beste spillere med gode lønninger. Da er det lederne som har hovedansvaret for økonomien.

Svein Erik:

- Min nye kontrakt forutsetter sponsorer. To av klubbens sponsorer betaler nå hele lønna mi. På damesida har det vært flere, men de har jo mye høyere lønninger.

Imponerende jenter

Susann:

- Der har du det igjen. Jeg bare ler. Gutta synes så synd på seg selv.

Svein Erik:

- Av og til blir jeg faktisk møtt med kommentarer som: «Det hadde vært artig å se dere spille mot damelandslaget. Hvor mye tror du damene hadde slått dere med?»

- Vi kan ikke sammenliknes. De fysiske forutsetningene er forskjellige. Men det er imponerende, det damene har oppnådd. Gutta vil aldri kunne greie å holde seg i verdenstoppen så lenge som jentene nå har gjort.

Og det betyr vel, Svein Erik, at du fortsatt i framtida må regne med å bli omtalt som mannen til Susann?

- Ja, jeg er best kjent som «kjæresten til», og det kommer jeg nok alltid til å være, avslutter Svein Erik, men ser ut til å være godt fornøyd med den tilværelsen.

PAR I HJERTER: Susann Goksør BJerkrheim og Svein Erik Bjerkrheim stortrives i hverandres selskap.