SATSER PÅ VM: Christina Vukicevic sliter fortsatt med lårskade og står etter all sannsynlighet over NM i Byrkjelo. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
SATSER PÅ VM: Christina Vukicevic sliter fortsatt med lårskade og står etter all sannsynlighet over NM i Byrkjelo. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

NM i vasken for Vukicevic?

- Lite som tyder på at hun stiller, sier pappa Petar.

Christina Vukicevic kommer etter all sannsynlighet til å måtte stå over NM i Byrkjelo til helgen. Lårskaden hun har slitt med i hele sommer stopper henne.

 - Det går litt opp og ned, men jeg må bare innrømme at det er lite som tyder på at hun kommer til å stille i NM, sier pappa og trener Petar Vukicevic til NTB.

Vi var i kontakt med ham tirsdag formiddag, og han kunne fortelle at en trening litt senere på dagen ville bli helt avgjørende med tanke på NM.

- Slik det har utviklet seg de siste dagene vil jeg si at det ser litt mørkere ut med tanke på VM-start også, men når det er sagt, vil jeg gjerne legge til at jeg har mye større tro på at hun stiller i Daegu enn i Byrkjelo. Vi går noen spennende dager i møte og kommer nok til å prioritere forberedelser fram mot VM, legger han til.

Usikkerhet Petar Vukicevic legger ikke skjul på at det er stor usikkerhet rundt den skaden datteren sliter med.

- Hun er stiv på baksiden av det høyre låret. Vi vet altså hvor det gjør vondt, men årsaken til at det er slik vet vi lite om. Det er mange meninger og teorier rundt dette, men foreløpig kan ingen med sikkerhet si hva denne skaden skyldes, sier Petar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han forteller til NTB at Christina begynte å kjenne denne stivheten i låret allerede etter Bislett Games 9. juni. Helgen etter forverret det seg i forbindelse med løpingen i lag-EM i tyrkiske Izmir.

- Det er klart dette er veldig ergerlig, for Christina fikk en flott start på sesongen med bronsen på 60 meter hekk i innendørs-EM. Den gode formutviklingen dro hun også med seg da utendørssesongen startet, og så kom dette, sier treneren.

I slutten av forrige uke friskmeldte Christina Vukicevic seg selv på twitter, men det viser seg kanskje at hun var ute i tidligste laget, i alle fall med tanke på NM-starten.

Vukicevic-gull likevel Selv om ikke Norges suverent beste korthekkløper på kvinnesiden stiller i NM, kommer det likevel til å bli et mesterskap i Byrkjelo med Vukicevic-gull på hekken.

Broren Vladimir (20), som slet med kyssesyken i april og mai, er tilbake for fullt. Han satte personlig rekord med 13,89 sekunder under U23-EM tidligere i sommer, og er soleklar favoritt til å vinne NM-gullet på 110 meter hekk.

- Jo da, Vladimir har løpt bra i det siste, og det er helt klart at han har tatt igjen mye av det han tapte på det lange treningsavbruddet på grunn av kyssesyken. Men han må passe seg litt, og jeg kan ikke trene ham så hardt som jeg normalt ville ha gjort. Derfor kommer han seg nok ikke helt opp på det nivået han kunne ha klart uten sykdommen, sier trener og pappa Petar Vukicevic til NTB.

NM i Byrkjelo går fra 12. til 14. august, mens VM i sørkoreanske Daegu innledes lørdag 27. august.

(NTB)