NED-TOUR: Tour de Ski ble ikke som planlagt for Petter Northug. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NED-TOUR: Tour de Ski ble ikke som planlagt for Petter Northug. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

NM kan bli Northugs eneste VM-test

Og fortsatt er det uklart hva Northug går i Val di Fiemme.

(Dagbladet): - Det er viktig å slå av bryteren, men samtidig være flink til å spise og drikke for å restituere seg så fort som mulig. Four en tour koster og tærer på kreftene. Min erfaring er at det kan ta fra fire til 15-16 dager før man er pigg igjen, sa Petter Northug på toppen av monsterbakken etter den skuffende fjerdeplassen i Tour de Ski 6. januar.

stakk han til Tenerife og koblet av bryteren.

Lørdag kveld var imidlertid Northug tilbake på norsk jord, og nå trener han for fullt hjemme i Trondheim. Før helga er også detaljplanen fram til VM i Val di Fiemme klar.

Få renn Men foreløpig er det noen løse tråder.

- Vi må blant annet se på hvilke distanser Petter skal gå i NM. Og så må vi se på om Petter eventuelt skal gå noen andre renn før VM, sier landslagstrener Trond Nystad til Dagbladet.

Northug har altså bestemt seg for ikke å gå verdenscupen i La Clusaz kommende helg. Fra før hadde han bestemt seg for å droppe prøve-OL i Sotsji og verdenscupen i Davos. Det betyr at NM-konkurransen — eller konkurransene — Northug deltar i, kan bli hans eneste tester med startnummer på brystet mellom Tour de Ski og VM.

- Betyr ingenting Etter det Dagbladet erfarer, kan det bli aktuelt for Northug å dra til prøve-OL i Sotsji. For Northug er uansett ikke disse konkurransene annet enn gjennomkjøringer.

- Alt som skjer imellom Tour de Ski og VM, og etterpå, det betyr absolutt ingenting for min del. Jeg tenker kun VM, understreket Northug på tourens siste dag.

AVKLEDD: Petter Northug ble ribbet til skinnet i Tour de Ski, og erklærte touren en fiasko. Dermed har han mye å revansjere i VM. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB Scanpix
AVKLEDD: Petter Northug ble ribbet til skinnet i Tour de Ski, og erklærte touren en fiasko. Dermed har han mye å revansjere i VM. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det er heller ikke bestemt hvilke distanser Northug kommer til å gå i VM.

Kan droppe sprint I utgangspunktet har han åpnet for å droppe den klassiske sprinten, som er åpningsdistansen torsdag 21. mars.

- Det blir en vurdering av hvor store medaljesjanser han har. Petter kommer til å bruke kreftene der det er mest å hente, sier Nystad.

Og der det trolig er aller mest å hente, er i den andre VM-øvelsen — Northugs spesialdistanse 30 km fellesstart med skibytte lørdag 23. februar. Der er det bare gull som gjelder.