Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM-konge legger opp 25 år gammel

Stavhopperen Eirik Dolve (25) skulle gi alt inn mot OL i Tokyo, men verden ville det annerledes. Nå er karrieren over.

GIR SEG: Eirik Dolve under kvalifiseringen i stav i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin i 2018. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.
GIR SEG: Eirik Dolve under kvalifiseringen i stav i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin i 2018. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix. Vis mer

Dolve tok fem NM-gull utendørs fra 2013 til 2017 og har også fire NM-gull innendørs.

- Jeg ga meg selv et ultimatum i høst. Det var alt eller ingenting. Hvis jeg ikke klarte å kvalifisere meg til OL, var det over. Det var nå jeg skulle sette inn støtet, men verden ville det annerledes. Da var det bare å si stopp, forteller 25-åringen til BA.

Dolve har 5,66 meter som personlig rekord.

FORBLØFFER: Amalie Iuel briljerer med sine språkegenskaper, slår tilbake mot Karsten Warholm og kommer med en avsløring. Samtidig forbauser Iuels lillesøster. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Da koronaviruset kom på banen stoppet all trening, og Dolve mistet motivasjonen. Da også OL ble flyttet var det definitivt over.

- Jeg gikk lenge å vurderte hva jeg skulle gjøre, men så slo det meg at om jeg satser ett år til, og det hadde gått bra i OL, så kunne jeg jo ikke gitt meg. Det har vært så mye motgang de siste to årene at jeg ikke hadde motivasjonen. Jeg har ikke følt nok på fremgang, for jeg tror ikke at jeg hadde satt punktum nå om jeg hadde «perset» i fjor, sier Dolve.

Han representerte Norge i friidretts-EM så sent som i 2018.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!