Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen i NM:

NM-skuffelse for Kristoffersen som ble fem i storslalåm

Overraskelse vant.

FEM: Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å stemme i storslalåmrennet i alpin-NM og ble kun nummer fem. Rasmus Windingstad tok gullet foran Lucas Braathen. Foto: NTB Scanpix
FEM: Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å stemme i storslalåmrennet i alpin-NM og ble kun nummer fem. Rasmus Windingstad tok gullet foran Lucas Braathen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å stemme i storslalåmrennet i alpin-NM og ble kun nummer fem. Rasmus Windingstad tok gullet foran Lucas Braathen.

Kristoffersen har kjempet en innbitt kamp om verdenscupseireren i både storslalåm og slalåm med Marcel Hirscher denne sesongen, men under NM i Hafjell måtte Kristoffersen se seg slått, selv uten Hirscher på startstreken.

Overraskelse

Kristoffersen var allerede 0,76 sekunder bak lederen etter første omgang, og klarte ikke kjempe om seieren. Rælingen-løperen ble nummer fem, én plassering opp fra første omgang, mens Rasmus Windingstad tok seieren etter å ha kjørt seg opp fra femteplass til gull i annen omgang.

Windingstad slo Kristoffersen med 42 hundredeler. Lucas Braathen tok sølvet, kun to hundredeler bak NM-vinneren, mens Marcus Monsen innkasserte bronsen. Han var ti hundredeler etter Windingstad.

Leif Kristian Nestvold-Haugen klarte heller ikke kjempe om medaljer. Han ble nummer åtte.

Mowinckel-seier

Ragnhild Mowinckel slo tilbake etter sykdom og sikret seg NM-gullet i storslalåm i Hafjell lørdag.

Mowinckel har måttet stå over NM-øvelsene tidligere denne uken på grunn av sykdom, men lørdag var hun tilbake på toppen av pallen.

– Jeg har hatt streptokokker og på toppen av dette pådro jeg meg også virusinfeksjon. Jeg har vært ganske langt nede for telling. Det begynte i Åre, og varte fram til i går hvor jeg fikk klarsignal til å kjøre dagens renn. Det har vært mange dager på sofaen, litt for mange dager. Jeg har bare pleiet helsa. Så nå merket jeg på slutten at jeg var klar til å bevege på meg litt igjen, sier Mowinckel til NTB.

OL-medaljøren la til et ferskt NM-gull i samlingen da hun forsvarte ledelsen fra første omgang i Hafjell. Mowinckel hadde 0,39 sekunder ned til Kristine Gjelsten Haugen før annen omgang, og med en overlegen sisterunde vant Mowinckel til slutt med 1,77 sekunder.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!