Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM-vinnerne går alle renn i kortermet dress, men det hender de angrer på akkurat det

Startrituale.

ERMELØS, MEN MED GULL: Silje Øyre Slind kan knapt tro at hun har gått søskenflokken Øyre Slind inn til gull. Her gratuleres hun av Marte Monrad-Hansen fra sølvvinnerne Heming.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ERMELØS, MEN MED GULL: Silje Øyre Slind kan knapt tro at hun har gått søskenflokken Øyre Slind inn til gull. Her gratuleres hun av Marte Monrad-Hansen fra sølvvinnerne Heming.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

RØROS (Dagbladet): Det så lenge ut til at de tre søstrene Øyre Slind skulle cruise inn til seier på NM-stafetten, men noen hundre meter før mål satte Astrid Uhrenholdt Jacobsen inn turboen.

Jacobsen spiste nesten ti sekunder på Silje Øyre Slind opp den siste bakken, men klarte akkurat ikke å hente inn Oppdal og søsterlaget.

- Det er jo bare akkurat litt for kort, jeg tar jo innpå helt til vi kommer til målstreken. Hundre meter til så tror jeg at jeg hadde vunnet, sier Jacobsen til Dagbladet.

Det tror derimot ikke ankerkvinne Silje Øyre Slind.

- Nei, det hadde hun ikke. Jeg hadde god kontroll på oppløpet, men hadde det vært to hundre meter til, så kanskje, smiler hun.

NM-gullet var det første gullet de tre søstrene tok sammen. Selv virket de nesten litt i villrede hvordan de skulle feire NM-triumfen, men én mann hadde i hvert fall troen på dem underveis.

- Det gikk akkurat som forventa, sa kongen. Han hadde trua, og det var trivelig å høre, sier Silje til Dagbladet.

Søstrene Slind har som varemerke å gå med oppbrettede ermer når de går skirenn, uavhengig av antall minusgrader.

- Det er en familiehemmelighet, men det går fortere å gå sånn, sier Astrid.

- Neida, det er fordi vi måtte gå i så tjukke klær da vi var små. Vi hadde ikke kondomdresser så vi gikk i tjukke jakker, og da ble det for varmt slik at vi måtte brette opp ermene. Så ble det et startrituale, supplerer Silje.

- Hender det at dere angrer?

- Ja, det gjør det faktisk, sier hun og ler.