Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jakob Ingebrigtsen i NM 2018

NMs store stjerne: - Enkelt å motivere seg til dette

Men kongepokalen er ikke et tema for unge Jakob Ingebrigtsen.

DEN STORE STJERNA: Jakob Ingebrigtsen hadde små problemer med å ta seg til NM-finale på 1500 meter. På oppløpet takket han de oppmøtte - og tok seg god tid med fansen etterpå. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
DEN STORE STJERNA: Jakob Ingebrigtsen hadde små problemer med å ta seg til NM-finale på 1500 meter. På oppløpet takket han de oppmøtte - og tok seg god tid med fansen etterpå. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYRKJELO (Dagbladet): Det er liten tvil om hvem som er den store stjerna under NM i helga.

Jakob Ingebrigtsen (17) som tok to EM-gull i Berlin, var omringet av fans etter 1500 meteren. Og han tok seg god tid til å skrive autografer og ta selfies med alle.

Han hadde små problemer med å ta seg til finale. Den går lørdag klokka 17.20. Vi viser hele mesterskapet direkte.

Det var enkelt for 17-åringen å motivere seg til NM, tross rundt 10 grader og regn i Byrkjelo. Han har ikke hatt noen problemer med å lande etter EM-suksessen.

- Jeg følte jeg ikke var så høyt oppe. Jeg visste hva som skjedde. Jeg var litt forberedt på det, og jeg visste hva jeg var god for der og da. Da er det enkelt å motivere seg til neste løp og samle krefter til det, sier Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet.

POPULÆR: Jakob Ingebrigtsen var omringet av autograf- og selfiejegere etter forsøket på 1500 meter i NM. Foto: Marthe Ihle / Dagbladet
POPULÆR: Jakob Ingebrigtsen var omringet av autograf- og selfiejegere etter forsøket på 1500 meter i NM. Foto: Marthe Ihle / Dagbladet Vis mer

Mye trening

Han tok kontroll fra start i feltet, og gjorde egentlig som han ville i jakten på finaleplass.

- Det var ikke vanskelig å motivere seg til NM. Det er noe vi gleder oss til hver år. Det er noe helt annet å løpe i Norge med nordmenn på tribunen, sier Ingebrigtsen.

Kongepokalen er ikke et tema for unggutten. Han stiller bare på 1500 meter. Brødrene Henrik stiller på 5000 meter senere fredag, og dersom ribbeinet føles bra, stiller Filip på 800 meter lørdag.

17-åringen trengte å få et løp i beina etter å ha trent mye den siste uka.

- Hjerte og lunger føles bra, men det er mye trening i beina, og det er greit å få et løp før finalen, sier Jakob Ingebrigtsen.

- Hva tenker du om finalen?

- Det er bare å gi alt, gliser Ingebrigtsen.

Innstilt på DL-finale

Bare forrige helg vant unggutten altså to EM-gull, på 1500 og 5000 meter. På sistnevnte distanse tok storebror Henrik sølv.

- Dette var dødskult. En drøm for oss begge. Dette er helt vilt, sa Jakob etter gulløpet.

1500 meter-finalen går altså lørdag. Så venter Diamond League-finalen 29. august. Selv om Ingebrigtsen ikke har nok poeng til å få løpe i stevnet i Zürich, er han likevel innstilt på å delta. Det som kan skje er at Norge trekker seg, og at det blir plass til unge Ingebrigtsen.

- Det kan skje at jeg ikke løper der, men jeg er innstilt på å gjøre det til jeg får en annen beskjed, sier Ingebrigtsen.