Ole Gunnar Solskjær har kjøpt bolig i Ålesund

Noah Solskjær muntlig enig med ny klubb

To av Ole Gunnar Solskjærs barn skal framover spille for klubber i Ålesund. Den tidligere Manchester United-manageren har dessuten kjøpt bolig i Ålesund.

TIL ÅLESUND: Ole Gunnar Solskjær, her sammen med sønnene Noah Solskjær (t.v.) og Elijah Solskjær etter treningskampen mellom Kristiansund og Manchester United i 2019, har kjøpt hus i Ålesund. Nå skal eldstesønnen Noah spille for Ålesunds-klubben Spjelkavik IL. Foto: Audun Braastad / NTB
TIL ÅLESUND: Ole Gunnar Solskjær, her sammen med sønnene Noah Solskjær (t.v.) og Elijah Solskjær etter treningskampen mellom Kristiansund og Manchester United i 2019, har kjøpt hus i Ålesund. Nå skal eldstesønnen Noah spille for Ålesunds-klubben Spjelkavik IL. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noah Solskjær (22) fikk sommeren 2019 et innhopp for Kristiansund Ballklubb i treningskampen mot Manchester United, som da var under ledelse av pappa og manager Ole Gunnar Solskjær.

Året etter fikk han eliteseriedebuten for KBK. Nå gjør 22-åringen som sin lillesøster og flytter til Ålesund for å fortsette fotballkarrieren på Sunnmøre.

Karna Solskjær (19) forlot Manchester Uniteds damelag til fordel for AaFK Fortuna forrige måned.

Storebror Noah, som i fjor var på utlån fra Kristiansund BK til Sogndal, følger altså etter: Ole Gunnars eldstesønn er muntlig enig med Spjelkavik IL, som innehar 5.-plassen i 3. divisjon avdeling 2. Det bekrefter Spjelkavik-trener Magnus Oltedal til Dagbladet.

MUNTLIG ENIG MED NY KLUBB: Noah Solskjær. Foto: Audun Braastad / NTB
MUNTLIG ENIG MED NY KLUBB: Noah Solskjær. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

Sunnmørsposten omtalte nyheten først. Videre skriver Nytt i Uka at Ole Gunnar Solskjær har kjøpt bolig på Åse i Ålesund, til en verdi på 4,85 millioner norske kroner.

Ifølge Dagbladets opplysninger er boligen kjøpt til barna Karna og Noah mens de spiller fotball i jugendbyen.

Karna er allerede på plass i byen og i gang med karrieren i AaFK Fortuna.

- Meget bra blikk for spillet

Bare formalitetene gjenstår før Noah Solskjær er Spjelkavik-spiller og kan flytte til samme by.

- Vi satser på at det går på plass, men selve kontraktssigneringen gjenstår, sier Spjelkavik-trener Magnus Oltedal til Dagbladet.

- Hvorfor henter dere Noah Solskjær til klubben?

- Det handler om at han passer inn i vår gruppe rent sportslig, ut ifra hvem vi har og hva vi mangler - og også ut ifra rapportene vi har fått om hvilken type han er. Det tenker vi passer bra for begge parter, sier Oltedal.

LEDER AN: Karna Solskjær signerte for AaFK Fortuna tidligere i år - og er godt i gang med fotballkarrieren i Ålesund. Nå følger trolig storebror Noah Solskjær etter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
LEDER AN: Karna Solskjær signerte for AaFK Fortuna tidligere i år - og er godt i gang med fotballkarrieren i Ålesund. Nå følger trolig storebror Noah Solskjær etter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

- Hvilken spillertype er han?

- Noah er en midtbanespiller som er bra med ball, har god pasningsfot og med bra blikk for spillet, svarer han.

- Settes på kartet

Spjelkavik-trener Oltedal er for øvrig Åge Hareides svigersønn. Derfor var Åge Hareide å se på flere Spjelkavik-kamper forrige sesong, ifølge klubbens daglige leder.

Nå kan den tidligere norske og danske landslagstreneren få selskap av forhenværende Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen på Spjelkaviks kamper, om eldstesønnens muntlige overgang med sunnmørsklubben blir formalisert.

FØLGER BARNA TETT: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Phil Mingo/PPAUK
FØLGER BARNA TETT: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Phil Mingo/PPAUK Vis mer

Torgeir Glomseth Olsen, daglig leder i Spjelkavik IL, gleder seg over at Solskjær-navnet er i ferd med å bli en del av klubben.

- Det setter Spjelkavik på kartet. Vi håper å dra synergier av dette gjennom å få flere folk på kampene, sier han.

Solskjærs agent Jim Solbakken har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse.

- Barna mine er miljøskadd

Overfor Dagbladet har Ole Gunnar Solskjær tidligere snakket om barna og deres gjensidige lidenskap for fotball,

I tillegg til Noah og Karna har Ole Gunnar og Silje Solskjær også yngstesønnen Elijah.

- Det er mye fotball i dem. Barna mine er miljøskadd og har fått fotball i seg både fra mor og far, sa Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet om sine egne barn i 2017.

- De spiller fotball alle sammen, men de er ikke spisser som jeg var. De spiller midtbane, forsvar og mye forskjellig, men ikke midtspiss, sa Solskjær i 2017, da han på det tidspunktet var trener for alle barna sine.

Solskjær: - Det er opp til dem

I dag er for øvrig Karna en spiss med avslutningsegenskapene som sin største styrke, ikke ulikt sin far, mens Noah beskrives som en mer tilbaketrukket playmaker-type.

- Inspireres de av dine tidligere meritter? spurte Dagbladet Solskjær i 2017.

- Jeg tror ikke de tenker noe over det jeg gjorde som spiller. Jeg tror ikke de bryr seg om det. Jeg er bare pappa for dem, sa Solskjær til Dagbladet den gang og la til:

- De er veldig glade i fotball. Det er det ingen tvil om. Barna er litt miljøskadd. De har fått fotballgener. Silje var jo også god i fotball. Da er det vanskelig å ikke la seg rive med, sier han og smiler.

- Ser du likheter mellom deg selv og barna på fotballbanen?

- Barna mine er litt andre spillertyper enn meg. De har andre styrker og svakheter. Jeg bruker ikke så mye tid på å fundere over hvor gode de kan bli. Jeg legger ikke noe press på dem. Hvis de bare vil spille fotball for gøy, er det veldig greit. Og hvis de vil satse, er det også veldig greit. Det er opp til dem, sa Ole Gunnar Solskjær.

Den tidligere Manchester United-manageren setter familien svært, svært høyt. Du kan lese mer om det her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer