Noah var også trist

ULLEVAAL (Dagbladet): I all elendigheten var det befriende for Ole Gunnar Solskjær å få sønnen Noah (4 md.) i armene etter kampen. Men Noah var også i grinehumør.

Samboer Silje, Noah og bestekamerat Eirik Naalsund ventet på Solskjær utenfor garderoben. Møtet med de nærmeste lettet kanskje litt på tungsinnet for spissen som virker vaksinert for scoringer på landslaget. En trøtt Noah måtte også trøstes.

Om kampen sier han:

- Selvfølgelig blir jeg litt fortvilt når jeg ikke får mål. Sjevtsjenko får én sjanse og setter den. Han er en av verdens beste spisser. Vi må strebe etter å bli like gode som han, sier Solskjær.

Det var ikke akkurat lystig i garderoben:

- Veldig stille. Det gikk et par banneord. Alle satt for seg sjøl. Vi sto på, men ballen ville ikke i mål - igjen, sier Solskjær.

Tar ikke skyld

Sjøl misbrukte han fire muligheter - to store.

- Jeg får skryte av keeperen deres og ta litt kritikk for at vi ikke setter sjansene sjøl.

- Det virket som om du var innstilt på å gi absolutt alt?

- Slik var stemninga før kampen hos alle sammen. Ga vi hundre prosent og gjorde vårt beste, så kunne ingen klage på det i alle fall. Og det tror jeg ikke noen kan gjøre, sier Solskjær, som ikke tar personlig ansvar for fadesen:

- Nei, jeg tar ikke personlig skyld. Vi skal ikke prøve å lete etter noen å gi skylda.

Skal trene

Men Solskjær vet hva han skal gjøre fram til neste kvalikkamp hjemme mot Polen 24. mars:

- Jeg skal trene enda mer avslutninger. Vi må bare fortsette i stimen vi har vært, tror jeg. Vi har bare ikke scort på de sjansene vi har hatt. Der er problemet. Vi skaper mange flere sjanser enn motstanderen.

Solskjær mener dessuten at de svake resultatene kan skyldes viljen til å bli bedre.

- Vi bør gå til det steget at vi fører og dominerer kampene.

- Er konsekvensen da at vi går på slike tap som i dag?

- Forhåpentligvis tar vi lærdom av det. Dette er et trappetrinn på den lange veien vi går. Vi vil ikke bare komme til sluttspill. Vi vil gjøre det godt i sluttspill også. Da vi dominere kampene.

  • Om duellen inne i feltet like før slutt, sier Solskjær dette:

- Jeg hopper opp og han drar meg ned med drakta. Jeg har sett dømt straffe på slikt - for eksempel Nederland mot Italia i EM. Men dommeren vurderer situasjonen.

- Jeg hadde fått frispark ute på banen. Det er jeg helt sikker på.

FAMILIEMØTE:</B> Ole Gunnar Solskjær møtte samboer Silje Lyngvær, Noah og bestekamerat Erik Naalsund utenfor garderoben.