Nobels Fredssenter bryter med FIFA

Det melder Josimar.

PÅ NORGESBESØK:  Sepp Blatter sammen med fotballpresident Yngve Hallén. Foto: John Terje Pedersen
PÅ NORGESBESØK: Sepp Blatter sammen med fotballpresident Yngve Hallén. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Mandag bestemte styret ved Nobels Fredssenter å avslutte «Handshake for Peace»- samarbeidet med FIFA. Det skriver Josimar.

Nobels Fredssenter mottar årlig rundt én million kroner fra den internasjonale fotballorganisajonen i støtte, skriver tidsskriftet.

Etter de siste ukenes hendelser i FIFA, besluttet styret mandag å avslutte samarbeidet og går nå i dialog med med FIFA og NFF.

- Det styret kom fram til var at vi avslutter samarbeidet med FIFA så snart forholdene ligger til rette for det. Administrasjonen går nå i dialog med NFF og FIFA. Vi synes tanken med «Handshake for Peace» er god og ønsker at prosjektet skal fortsette. Vi går derfor i dialog med NFF og FIFA om dette, sier direktør ved Nobels Fredssenter, Bente Erichsen til Josimar.

Prosjektet, som innebærer at kapteinene tar hverandre i hendene før en kamp, ble utviklet av NFF og Nobels Fredssenter og innført i 2012.

Nå trekker altså fredssenteret seg ut:

- Vi har ikke noe ønske om å skyte ned «Handshake for Peace», men ser at det nå er naturlig for Fredssenteret å trekke seg ut av samarbeidet og overlate til FIFA og fotballforbundet å føre prosjektet videre på egenhånd, sier Styreleder ved Nobels Fredssenter, Olav Njølstad til Josimar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.