TRAGEDIE: Nodar Kumaritashvilis tragiske død under fredagens aketrening, har lagt en kraftig demper på innledningen av OL i Vancouver.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Peter PARKS
TRAGEDIE: Nodar Kumaritashvilis tragiske død under fredagens aketrening, har lagt en kraftig demper på innledningen av OL i Vancouver.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Peter PARKSVis mer

Nodars far: - Familien er knust

Kumaritashvilis familie sørger over sønnens tragiske bortgang.

|||

Faren til akeren Nodar Kumaritashvili har ikke kommet seg etter sønnens død. - Familien er knust, sier han.

Hendene hans skalv etter to søvnløse netter, og stemmen hans bristet da nyhetsbyrået AFP møtte ham i hjembyen Bakuriani.

David Kumaritashvili ble ikke med sønnen til OL i Vancouver, men skulle følge med fra hjemmet. Dagen før åpningen kom sjokkbeskjeden, sønnen hadde mistet livet etter en stygg ulykke på trening.

- Hjertene våre er knust. Han var så ung, hele livet var foran ham, sier Kumaritashvili.

OL-drømmen

Dødsfallet sendte Georgia og vintersportsstedet Bakuriani ut i sjokk. En jevn strøm av lokalboere har siden ulykken kommet til familiens hjem, for å snakke om det som hendte.

Faren forteller at sønnen var en idrettsutøver på sin hals. Han hadde hatt OL i drømmene sine i lang tid.

- Hele livet ønsket han å være en utøver. Hans store drøm var å delta i OL. Han var så glad for å dra, jeg har aldri sett ham så glad, sier faren.

Kumaritashvili er blitt fortalt at reprisene av ulykken er sendt verden rundt, men de har han ikke orket å se.

- Jeg kan ikke se på det. Hjertet mitt er svakt, jeg tror ikke jeg kunne overlevd reprisen.

Det internasjonale akeforbundet har frikjent ulykkesbakken. Georgias president er blant de som har kritisert denne uttalelsen. - Med all respekt, en feil i idretten skal ikke medføre døden, sa han.

Vet ikke

David Kumaritashvili var selv aktiv aker for Sovjetunionen. Han vet ikke hva han skal tro om sønnens død.

- Jeg vet ingenting om det som skjedde, jeg vet ikke om det var banen eller om det var en tabbe. Men jeg vet at han aldri skulle ha kjørt så fort. Den typen fart er for høy for idretten, slår han fast.

Nå venter familien på kisten så sønnen kan begraves. Fram til da minnes han som en engasjert utøver, en glødende ortodoks kristen og en ydmyk gutt.

(NTB-AFP)

SØNDERKNUST: Nodar Kumaritashvilis far, David Kumaritashvili, holder opp bilder av sønnen hjemme i Bakuariani. Faren forteller at familien er sønderknuste etter sønnens tragiske bortgang.Foto: SCANPIX/EPA/ZURAB KURTSKIDZE
SØNDERKNUST: Nodar Kumaritashvilis far, David Kumaritashvili, holder opp bilder av sønnen hjemme i Bakuariani. Faren forteller at familien er sønderknuste etter sønnens tragiske bortgang.Foto: SCANPIX/EPA/ZURAB KURTSKIDZE Vis mer