Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nødt til å temme Kjelling

Kristian Kjelling (24) er yngst på landslaget, men allerede den største stjernen. I går måtte han ha egen pressekonferanse i Tunisia.

SOUSSE (Dagbladet): Likevel er ikke alt bare rosenrødt for VM-toppscoreren, som den siste uka har slått igjennom for fullt som en internasjonal stjerne med sine skudd, finter og fightervilje i Tunisia:

«Kjelling-showene» går av og til på bekostning av det kollektive spillet Norge har som sin styrke - og som er måten laget er opplært til å spille på.

De siste 12-13 minuttene mot Tyskland torsdag var det Kjelling - og til dels strekspiller Frank Løke - mot røkla.

-  Det var genialt mot Tyskland, men det vil være naivt å tro at vi kan fortsette å spille slik videre. Til det blir for mange spillere passive, advarer landslagssjef Gunnar Pettersen.

I utgangspunktet blåser han i hvem som scorer, bare ballen havner i mål når Norge er i angrep. Men nettopp derfor innser GP at han er nødt til å temme Kjelling litt i fortsettelsen.

For uansett hvordan du vender og vrir på det, så vil det i lengden være håpløst å stole på at én mann skal slå et helt lag alene.

-  Vi må tilbake til mer samhandlende spill, slik vi hadde i 4-nasjoners før VM. Det er rom for at Kjelling får brukt sine ekstreme kvaliteter også i vårt kollektive spill, sier Gunnar Pettersen.

Ba om prat

 SAMHANDLING ER SAKEN:  Landslagstrener Gunnar Pettersen vet hvordan han skal bruke sin stjernespiller Kristian Kjelling mot Egypt i kveld. -  Vi må tilbake til mer samhandlende spill, sier Pettersen. -  Det er rom for at Kjelling får brukt sine ekstreme kvaliteter også i vårt kollektive spill. Foto: Sigbjørn Andreas Hofsmo/Digitalsport
SAMHANDLING ER SAKEN: Landslagstrener Gunnar Pettersen vet hvordan han skal bruke sin stjernespiller Kristian Kjelling mot Egypt i kveld. - Vi må tilbake til mer samhandlende spill, sier Pettersen. - Det er rom for at Kjelling får brukt sine ekstreme kvaliteter også i vårt kollektive spill. Foto: Sigbjørn Andreas Hofsmo/Digitalsport Vis mer

Mot Tyskland falt landslagskaptein Glenn Solberg helt ut av rytme og stil. Han klandrer ingen andre enn seg selv for det, men innrømmer at en individualistisk spillestil ikke er noe for ham.

-  Jeg er best når laget fungerer som et kollektiv. Det er slik vi har framstått de tre siste åra, og det er slik vi ønsker å spille. Men all ære til Kristian, han var helt fantastisk mot Tyskland, sier Glenn Solberg til Dagbladet.

Tilbake på hotellet etter Tyskland-kampen ba Kjelling selv om en prat med Solberg. Tema var naturligvis hvordan Norge skal spille.

-  Kristian ville bare si at han er enig i at vi må bli bedre kollektivt. Det er noe vi alle er enige om. Jo mer vi står sammen, jo bedre er vi som lag. Det er slik alle spillerne får utnyttet sine kvaliteter best. Håndball er et lagspill, og det er som regel de som har det beste kollektivet som også har det beste laget, sier Glenn Solberg.

I spanske Ademar Leon dyrkes Kristian Kjelling som individualist. Når laget har ballen skal han kaste den i mål. En enkel beskjed som Kjelsås-gutten utfører i stor stil.

-  Passer i kollektiv

-  Når jeg har ballen vil jeg at den skal havne i det fordømte målet. Jeg elsker å score, og vil gjøre det hele tida, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.

Men han mener at hans spillestil også kan passe bra på landslaget.

-  Jeg er en individualist som kan passe i et kollektiv. Jeg er veldig tilpasningsdyktig, og er enig i at det ble for mye meg mot Tyskland. Vi må ha mer lagspill. Det kan ikke være slik at jeg skal score 12 mål hver gang. At jeg hadde dagen den ene dagen betyr ikke at jeg også har det den neste, sier Kjelling.

-  Et bra våpen

Frode Hagen - mannen som gikk inn i mesterskapet som Norges presumptivt beste skytter - har ofte måttet vike plassen for Kjelling i VM, og tar av seg hatten for det hans erstatter har levert av varer. Likevel mener han at nye Kjelling-show må være et våpen Norge kan hente fram når kollektivet svikter.

-  Det må ikke bli noen vane. Vi er alle enige om at det skal smelle fra venstrebackplassen, men show som mot Tyskland må være unntakene.

I dag venter en tøff oppgave mot Egypt, som er på hevntokt etter at de endte helt sist i OL. Norge vinne for å avansere til mellomspillet.

VM-toppscorer Kjelling tror ikke på 12 nye fulltreffere fra ham i kveld.

-  Nei, Egypt er nok rimelig oppmerksomme på meg. I kveld blir det nok kollektivet som må slå Egypt, smiler Kristian Kjelling.

SEXY: Kristian Kjelling er ikke minst damenes favoritt...