Nødt til å være kynisk

MOLDE (Dagbladet): I natt kjørte Drillo hjem fra Molde med visshet om at hans VM-valg vil etterlate seg voldsom skuffelse hos et par av dem han til slutt må vrake. Men sånn må det være. -Jeg er nødt til å være kynisk, sier Drillo.

-Noen vil bli skuffet, sier Drillo, og legger til i samme åndedrag:Og noen vil ha god grunn til det.Han underslår ikke at uttaket vil by på en sort problemer.-Ikke bare fotballfaglig, men også følelsesmessig vil det være vanskelig, sier Egil Olsen.Da han reiste fra Molde like før midnatt hadde han en brukbar oversikt over hvilke 22 han vil foretrekke.Men jeg får mye å tenke på utover natta, sier han.De siste brikkene ramler på plass etter noen grubletimer i bilen, og lange mobil-samtaler med Nils Johan Semb og Bjørn Hansen.-Jeg tar nok ut troppen i natt, eller litt utpå formiddagen, sier han.

Ikke et mukk

Navnene offentliggjøres klokka 18.00 i ettermiddag.Inntil da kommer det ikke et mukk om valget fra Drillos munn. Utover bekreftelsen i går på at det ikke er så veldig mange plasser han lurer på.-Det er en kabal, og vil handle litt om hvilke typer spillere jeg skal velge. Mange av dem kan spille på flere plasser, sier Drillo.Han fikk ikke stort ut av en kamp mot ni arabere, og det lille han kom fram til holdt han for seg selv.-Jeg har ikke lyst til å gå inn på hvem som styrket sine muligheter eller ga et klart svar. Det er veldig sjelden én kamp gir et klart svar, sier han.Styret rundt Ole Gunnar Solskjær trakk han bare på skuldrene av.Det må vi leve med. Men han har taklet situasjonen bra, sier Drillo

Voldsom liste

Hans 84. landskamp var hans siste i Norge. Ørlite vemodig? Bare nesten.-Jeg er ikke så veldig sentimental av meg, men jeg hadde en liten følelse for hjemmestatistikken.Den forblir voldsom. Det siste tapet kom mot det som en gang var Tsjekkoslovakia. I 1991.Og selv om 11 mot 9 nødvendigvis preger kampbildet, så blir tallene stående:I hans siste hjemmekamp kom ikke motstanderen til en eneste sjanse. Det har ikke skjedd før.Men så har vi heller ikke spilt mot ni mann, sier Drillo.Den eneste som liknet skuffelse var den motstanden han ikke fikk.-Jeg var ikke glad for utvisningene, for kampen mistet en del av sin verdi. Jeg lurte på om vi skulle gå ut med ni mann i 2. omgang, men det hadde vel vært for provoserende, sier Drillo.Det var i det hele tatt ingen dag for flere provokasjoner enn de som Saudi-Arabia laget ute på banen. Med tre mål i hver omgang og en hel favn roser fra Rune Bratseth ble det hygge i lange baner.Jeg var egentlig redd for at det skulle bli mer styr enn det ble. Men det var hyggelig med Rune. Jeg har hatt mange gode stunder sammen med ham, sier Drillo.