Noe å bryne seg på

KONGSBERG (Dagbladet): Penguins- Kings 67- 76. Etter mye internt bråk, med trenerbytte tidligere i uka, viste Oslo Kings endelig litt av hva som bor i laget. - Når sluttspillet starter, skal vi være klare til å utfordre de beste, sier Kings-coach Ulf Landstrøm til Dagbladet.

Sesonginnledningen har vært tilnærmet katastrofe for den ambisiøse Oslo-klubben. Med den hjemvendte NBA-proffen Torgeir Bryn i spissen, skulle kongene fra Ammerud ta baskettronen i Norge fra Bergen og Ulriken. Så langt har de ikke vært i nærheten.

- På papiret har vi hatt godt nok lag, men styret satte kanskje litt for høye ambisjoner, sier Landstrøm.

God defensiv

Tirsdag måtte Ron Billingslea pakke trenerkofferten. Juniortrener Landstrøm tok over, og det ser ut til å ha hjulpet.

- Jeg har satset på å få til et mer aggressivt forsvar. Det synes jeg vi lyktes med her. Kongsberg er et sterkt hjemmelag, og vi lykkes når de ikke scorer over 70 poeng hjemme, mener Landstrøm.

Han lovpriser innsatsen til Torgeir Bryn. Kjempen på 207 cm. blir en nøkkelspiller framover.

- Han er viktig for laget. Framfor alt defensivt. Og så er han en lederskikkelse. Jeg merker også at utlendingene har respekt for ham bare på grunn av navnet. De vet han har spilt i NBA.

Bryn sjøl var ikke veldig fornøyd med gårsdagens innsats.

- Nei, jeg er fornøyd med seieren. Den var viktig. Men min egen innsats, ja, jeg har mye å gå på, smiler han skjevt.

Spilte godt

Bryn er tydelig plaget av akilles-skaden, men i det siste kvarteret av kampen mot Kongsberg spilte han godt. Kjempen vant de viktige og avgjørende duellene under egen kurv.

- Jeg synes nivået i Norge blir bedre og bedre. Det er ingen nedtur for meg å spille her, sier Bryn.