Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noe av det aller beste jeg har sett av fotball

Drillo nyter å se Barcelona fra sofaen.

IMPONERTE DRILLO: Lionel Messi og Barcelonas nedsabling av Arsenal fikk fram gliset hos Drillo. FOto: AP/Manu Fernandez
IMPONERTE DRILLO: Lionel Messi og Barcelonas nedsabling av Arsenal fikk fram gliset hos Drillo. FOto: AP/Manu Fernandez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Egil «Drillo» Olsen teller ned til årets fotballkamp i Europa. Barcelona mot Inter i morgen er gigantenes duell.

Inter vant 3-1 hjemme etter at «Barca» hadde hatt ballen hele 68 prosent av tiden - på utebane.

Nå må spanjolene fram i jakten på minst to mål.

- Det viser jo at man ikke må ha ballen mest for å vinne. Inter måtte fram da de kom under med 0-1, og de spilte veldig gjennombruddshissig etter at Barcelona tok ledelsen, sier Olsen til NTB.

- Dette blir spennende. I likhet med veldig mange andre koser jeg meg i sofaen med slike kamper. Når man kommer til semifinale og finale i mesterligaen, er alt bra og interessant.

Landslagssjefen holder Barcelonas første 15-20 minutter mot Arsenal som sin topp.

- Det er noe av det aller beste jeg har sett av fotball noen gang, sier han.

Gode defensivt

- Dette er to lag som har imponert meg også defensivt. Det er en side av Barcelona som ikke har fått så mye oppmerksomhet. De er blant annet veldig flinke til å vinne igjen ballen på motstanderens banehalvdel.

José Mourinho traff blink med taktikken i første møte.

- Jeg vil tro at han ikke tar så mye risiko denne gangen. Det vil nok kunne prege kampen. Barcelona kan score to ganger på de siste fem minuttene, så starten behøver ikke å avgjøre, sier Drillo.

TREKKER FRAM BARCA-DEFENSIVEN: Egil Olsen synes ikke Barcelonas evne til å gjenvinne ball har fått nok oppmerksomhet. Foto: Morten Holm / Scanpix
TREKKER FRAM BARCA-DEFENSIVEN: Egil Olsen synes ikke Barcelonas evne til å gjenvinne ball har fått nok oppmerksomhet. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Barcelona er jo et lag som alltid har høy ballbesittelse. Den har også en tendens til å øke når de tar ledelsen. Det er ikke umulig at tallene blir omtrent de samme som i første kamp.

Barcelona kjemper for å forsvare tittelen.

Mourinho vant mesterligaen i 2004 med Porto. Nå er han én kamp unna en ny sjanse med Inter.

Laget hans slipper en busstur på 100 mil. Det måtte «Barca» gjennom på grunn av flyforbudet forrige uke.

Seks lever farlig

Seks mann er i faresonen med gule kort. Disse må stå over finalen ved en ny advarsel: Samuel Etoo, Walter Samuel, Maicon, Javier Zanetti (Inter), Daniel Alves og Gerard Piqué (Barcelona).

Finalen går 22. mai i Madrid. Milan er foreløpig siste klubb som forsvarte tittelen. Det skjedde i 1990 etter 1-0 over Benfica.

Året før ble Steaua Bucuresti slått 4-0.

(NTB)

GJENNOMBRUDDSHISSIG: Drillo likte Jose Mourinhos angrepsfotball i den første kampen mot Barcelona. Foto: AFP/ ANDREAS SOLARO
GJENNOMBRUDDSHISSIG: Drillo likte Jose Mourinhos angrepsfotball i den første kampen mot Barcelona. Foto: AFP/ ANDREAS SOLARO Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!