KJØRER GODT: Petter Solberg ligger på annenplass i Rally Spania Katalonia. Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO
KJØRER GODT: Petter Solberg ligger på annenplass i Rally Spania Katalonia. Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGOVis mer

- Noe av det beste jeg har prestert noensinne

Solberg mot karrierens nest beste i Spania.

||| Greier Petter Solberg (35) å tviholde på annenplassen i Rally Spania, kan han juble for tidenes nest beste VM-plassering i et asfaltrally.

Nordmannen viste rå kjøring i de katalanske fjellene lørdag og klatret fra fjerde- til annenplass. Beholder han den plasseringen etter søndagens avslutning, blir det som en miniseier å regne.

For bare tre ganger i karrieren hittil har Petter Solberg kjørt til plasseringer på seierspallen med asfalt som underlag. Forrige gang det skjedde var for fem år og en måned siden på Korsika.

- Dette er nok noe av det beste jeg har prestert på asfalt noensinne. Bare det å slå Daniel Sordo på hans hjemmebane, er veldig bra gjort av meg. Nå er jeg høyt oppe, har god kontroll på det som skal skje og veldig tro på at annenplassen blir min, sa Petter Solberg til NTB.

Sparer dekk
Rallyets lengste fartsprøver står fortsatt for tur. To ganger 42 kilometer søndag kan bety både vinn og forsvinn.

- Jeg vet at bilen har en svakhet på lange fartsprøver på grunn av frontdifferensialen som står på nå. Men da handler det om å være litt lur og ta vare på dekkene. Temperatur og dekktrykk blir avgjørende, mener en svært selvsikker Solberg.

Han slo til med bestetid på lørdagens siste fartsprøve og sørget samtidig for å legge treer Sordo lenger bak seg (16,9 sekunder sammenlagt).

Tett kamp
Rallyleder og sjudobbelt verdensmester Sebastien Loeb fins det ingen verdens ting å gjøre med. Asfaltkongen leder med 44,4 sekunder på lillebror Solberg.

Bare én av Solbergs 13 VM-rundeseirer er kommet på asfalt. Det skjedde på Korsika i 2003. Første gang på seierspallen i et asfaltrally var Solberg i italienske San Remo i 2002.

I VM-sammendraget kan det også dra seg skikkelig til med en annenplass til Solberg. Hvem som tar annenplassen bak Loeb, åpner seg helt opp og kan vise seg å bli et realt slagsmål mellom Petter Solberg, Jari-Matti Latvala, Sebastien Ogier og Daniel Sordo i siste VM-runde i Wales neste måned.

Storebror Henning Solberg beholdt ledelsen i S2000-klassen, mindre biler uten turbo, som skal danne grunnlaget for neste års toppklasse i VM. Nesten fem minutter skiller tilbake til nærmeste utfordrer.

(NTB)