- Noe av det beste vi har gjort

Vålerenga vant 4-1 på Lerkendal, og overbeviste stort.

Kan Vålerenga ta igjen RBK? Vålerenga ydmyket Rosenborg fullstendig med 4-1-seier på Lerkendal lørdag kveld. Den blideste av alle var Steffen Iversen. Trønderen scoret sitt første Vålerenga-mål.

Rosenborg hadde ikke tapt siden kampen mot Molde 16. mai (0-2), men fikk virkelig noe å tenke på mot Vålerenga. Det er dermed fortsatt fire poeng ned til Tromsø, som møter Molde på bortebane søndag.

Vålerenga er fem poeng bak førsteplassen etter festaftenen i Trondheim.

- Det var noe av det beste vi har prestert offensivt, sa en svært godt fornøyd Kjetil Rekdal etter kampen. VIF-treneren byttet inn seg selv et kvarter før slutt, og innrømmet etterpå at Vålerenga måtte spille på resultatet mot slutten.

- Vi brukte utrolig mye krutt ved å legge oss så høyt fra start. Dermed var vi nødt til å spille på resultatet etter hvert, sa han.

Johnsen toppscorer

Vålerengas offensive satsing fra start ble belønnet med mange sjanser og fire mål. Det startet med Ardian Gashis oppvisning etter 20 minutter. Gashi dro av Vidar Riseth og Erik Hoftun før han iskaldt satte ballen i mål.

Det stilnet i VIF-klanen da Frode Johnsen utlignet bare åtte minutter senere. Et RBK-frispark like utenfor straffefeltet til Vålerenga ble headet knallhardt via stanga og i mål av Johnsen. Dermed er han toppscorer i eliteserien med 14 mål.

Men det tok bare to minutter før Vålerenga var i føringen igjen. Daniel Fredheim Holm driblet seg fri på kanten og sto bak innlegget som Morten Berre med litt flaks fikk stusset i mål.

- Dette var en dårlig prestasjon av Rosenborg, og Vålerenga vant fortjent. Jeg synes seieren var litt for stor og beklager overfor publikum det som skjedde, sa Ola By Rise.

- Jeg tror kampen om seriegullet blir like jevn som jeg spådde på forhånd, fortsatte Rosenborg-treneren. Han ville ikke si noe om tirsdagens mesterligakamp mot Panathinaikos etter nedturen mot Vålerenga.

Endelig Iversen

Rosenborgs Robbie Russel satte inn to harde taklinger på Fredheim Holm og Thomas Holm like etter pause, og de to måtte byttes ut kort tid etterpå.

Det førte til bekymring hos Kjetil Rekdal, men det skulle vise seg at han ikke hadde noe som helst å være engstelig for. Vålerenga fortsatte å skape sjanser mot serielederen, og etter 57 minutter sørget David Brocken for 3-1 med et perfekt frispark fra 25 meter.

Og som om ikke det var nok. Ett minutt før slutt kom målet Vålerenga-fansen har ventet på siden Steffen Iversen kom til Oslo-klubben.

Trønderen kom alene med Espen Johnsen og lobbet over RBK-keeperen.

- Det var kronen på verket i kveld, sa Kjetil Rekdal.

(NTB) Kan Vålerenga ta igjen RBK?

TILBAKE: Steffen Iversen hadde en god kamp for Vålerenga.