«Noe av det råeste jeg har gjort på 1000 m»

Her er Ådne Søndrål (29) i ferd med å fullføre tidenes raskeste sisterunde på 1000-meter - som ga ham ny personlig rekord og VM-sølv på OL-isen i Salt Lake City i går kveld.

Med en litt raskere førsterunde er trener Tom Erik Oxholm overbevist om at Søndrål ville forsvart VM-gullet på 1000 meter fra Nagano i fjor - selv om parkameraten Jeremy Wotherspoon satte ny verdensrekord med tida 1.08,20.

Søndrål stormet i mål til ny personlig rekord med tiden 1.08,50.

- Dette er noe av det råeste jeg har gjort på 1000-meter. Hadde løpet vært 8- 10 meter lengre ville jeg tatt ham, sier en fornøyd Ådne Søndrål til Dagbladet.

Liten miss

Denne sesongen har Søndrål tatt store skritt framover på områdene de har terpet ekstra på:

De 200 første meterne og å holde en høyere toppfart på sisterunden.

- Ådne har blitt nesten to tideler raskere på de første 200 meterne. Og sisterunden hans i dag på 26,21 taler for seg sjøl: Det er den raskeste verden noen gang har sett, og for meg var det rørende å oppleve dette fra sidelinja. Husk at vi konkurrerer i formel-1 klassen, smiler Tom Erik Oxholm.

Teknisk var Norges eneste skøytestjerne mer fornøyd med sølv-løpet i går enn gull-løpet fredag.

- Jeg var litt for rask inn i siste svingen, og fram til den lille missen trodde jeg faktisk at jeg kunne slå Wotherspoon. Dette var veldig nær et kanonløp, sier Søndrål.

Jafser innpå

Med gull på fredagens 1500-meter og sølv på 1000-meter i går har hallingen brukt enkeltdistanse-VM til å gi sine argeste konkurrenter et par skikkelige skremmeskudd foran OL neste år.

- I år har jeg tatt ett jafs innpå de aller raskeste på 1000-meter. Innen OL skal jeg ta det siste jafset.

- Målet er helt klart å vinne to gull i OL, sier Ådne Søndrål.

Rett på skolen

Triumfene feiret han på bankett i natt.

- Det er vel fare for at det tar av litt nå som sesongen har sluttet så bra. Men allerede klokka 07.00 lokal tid mandag sitter jeg på flyet tilbake til Norge. Der skal jeg drikke noen kanner med kaffe, slik at jeg orker å holde meg våken på forelesningene jeg skal til på BI rett etter at jeg lander på Gardermoen tirsdag morgen, ler Ådne.

  • Søndag tar han med seg kona Hege og sønnene Sander (6) og Vetle (2) på Sydenferie i en uke - før han bestemmer seg for om han skal bli proff i Nederland eller følge Skøyteforbundets opplegg fram til OL neste vinter.