Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noe av det største jeg har opplevd

Heidi Weng om etappeseieren.

HYLTE AV GLEDE: Heidi Weng aner en tour-seier i det fjerne etter å ha spurtslått Therese Johaug for andre gang i Ski Tour Canada i dag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HYLTE AV GLEDE: Heidi Weng aner en tour-seier i det fjerne etter å ha spurtslått Therese Johaug for andre gang i Ski Tour Canada i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): Heidi Weng skrek av glede da hun krysset mållinja foran Therese Johaug i Ski Tour Canada i dag. Seieren sikret spenningen i sammendraget, og var helt oppe blant de største opplevelsene Weng har hatt med to ski på beina. 

- Det er ikke bare bare å vinne et renn når Therese har vært så overlegen som hun har vært i år. Så sånn sett så er dette noe av det aller største jeg har opplevd, ja, sier Heidi Weng på pressekonferansen etter skrellseieren på dagens fellesstart med skibytte.

Der alle ventet at Therese Johaug skulle gjøre som hun har gjort i stort sett alle distanserenn i år, å distansere de andre fra start, hengte sammenlagtleder Weng seg på og spurtslo Johaug på stadion. 

- For min del fikk jeg syra på klassisken og klarte egentlig aldri å gå den av meg. Jeg mangla det siste giret, sier Johaug til Dagbladet, og betegner dagen som «ikke helt optimal». 

Fredag er nøkkelen
Etappeseieren var nok til at Weng fortsatt leder med tre sekunder på Johaug i sammendraget foran de to siste etappene. I morgen er det hviledag i touren, mens damene skal gå ti kilometer individuell start på fredag før de avslutter med en jaktstart lørdag. 

- Det er femti-femti nå, sier landslagstrener Egil Kristiansen om hvem som vinner touren sammenlagt, men på den individuelle starten fredag er Johaug fortsatt favoritt. 

- Det skal deles ut bonussekunder på fredag også, så da er det bare å bite tennene sammen og gripe mulighetene, sier Johaug. 

Får Therese en liten luke på Weng før jaktstarten, tror Heidi selv at det blir tungt å tukte henne. 

- Jeg tror ikke jeg er god nok til å ta igjen det tapte. Jeg tror jeg må starte likt eller aller helst litt foran, sier Weng til Dagbladet.

- Men hvis det ikke blir luke, da har du tro på at du kan vinne?

- Ja, det er ikke umulig. 

Ingen monsteravslutning
Det er det scenarioet Therese Johaug helst vil unngå. Løpet i dag viste med all mulig tydelighet at Johaug kan få problemer med å riste av seg Weng om de går ut sammen lørdag. 

- Ja, jeg vil jo helst ha et forsprang på Heidi. Vi får se hvordan det går på fredag. Da er det en individuell start, og fordelen min er at jeg da starter bak henne og har tidene hennes å gå på, sier Johaug. 

- Hvis de går ut likt har jo Heidi vist seg som den sterkeste avslutteren. Det er gøy at det er spennende, da. Det er ikke noen monsterbakke til slutt, sier Ingvild Flugstad Østberg.
 
Og nettopp det er nøkkelen til at Østberg fortsatt tror Heidi kan snyte Therese for sammenlagtseieren i Ski Tour Canada. Da Østberg presset Johaug i Tour de Ski visste hun at det nærmest er umulig å holde Therese bak seg opp en så bratt bakke som Alpe Cermis, og at nesten uansett hvor stort forsprang hun fikk, ville det bli tungt å vinne.

Nå, derimot, er det annerledes. 

- Heidi er nok litt som meg, at hun bare venter på at Therese skal gå i fra. Men så har hun nok litt mer selvtillit og tro på seg selv enn det kan virke som på Heidi. Hun snakker seg selv litt ned, sier Ingvild.