- Noe er opplagt feil i Stabæk

NADDERUD (Dagbladet): Etter snart sju sesonger på Nadderud er Tommy Svindal Larsen (28) på vei bort fra Stabæk. Årsak: Manglende sportslig utvikling og drømmen om spill i utlandet.

- Jeg har alltid drømt om å bli proff i utlandet. Både alder og kontraktsituasjonen tilsier at det er nå jeg har muligheten, sier Svindal Larsen til Dagbladet.

Nesten like viktig er Stabæks skuffende resultater denne sesongen. Klubben har som mål å utfordre Rosenborg, men med åtte poeng opp til trønderne allerede etter 9 runder synes den oppgaven nærmest umulig.

- Noe er opplagt feil i Stabæk, sier Svindal Larsen og fortsetter:

- Vi har gode individuelle ferdigheter, men fungerer ikke sammen som lag. Det er bekymringsfullt at vi ikke har tatt lengre steg framover de siste to sesongene.

Femteplass

Sesongene han snakker om har endt med to femteplasser for Stabæk. Det er ikke bra nok for en spiller med Tommys ambisjoner.

- Jeg tar konsekvensene av resultatene ved å takke nei til ny kontrakt. Jeg må spille for en klubb der jeg utvikler meg som spiller.

- Og det gjør du ikke i Stabæk?

- Joda, det tror jeg nok, men jeg føler at jeg nå vil prøve noe annet, sier Svindal Larsen, som etter sesongen kan gå gratis til en annen klubb.

Sjokktap

Tommys nei til tilbudet om ny fireårskontrakt kommer bare to dager etter at Anders Linderoth trakk seg som trener i klubben. Svensken manglet motivasjon, og var i likhet med Svindal Larsen skuffet over prestasjonene inneværende sesong.

- At Anders trakk seg påvirket ikke min avgjørelse, men jeg er enig i deler av det han sier.

- Et topplag taper ikke 1- 8 som vi gjorde mot Brann sist, sier Tommy.

Han tror likevel Stabæk vil reise seg etter sjokktapet.

- Vi må huske på at vi bare ligger ett poeng bak bronsen. Jeg vil ikke svartmale situasjonen, for vi kan fortsatt få en bra sesong, sier Stabæk-spilleren.

Erstatter Gazza?

Hva som blir 28-åringens neste klubb vil han ikke spekulere i. Østerrikske Salzburg har vært interessert, og i går lanserte engelske nettsider både Everton og Derby som aktuelle klubber. I førstnevnte ble Svindal Larsen sett på som en mulig arvtaker for Paul Gascoigne.

Agent Kjetil Osvold vil heller ikke kommentere ryktene.

- Det er ikke kommet noe konkret bud. Jeg vil ikke lage unødvendig støy rundt spilleren ved å si noe om aktuelle klubber.

VIL UTENLANDS: Tommy Svindal Larsen vil vekk fra Stabæk grunnet manglende sportslig utvikling og drømmen om å spille proff i utlandet.