Juks med fluor i norsk langrenn

Noe er råttent i norsk langrenn

De skuffende testresultatene fra fluorkontrollen i Hovedlandsrennet er en stor etisk utfordring for hele langrennsmiljøet.

JUKS I DET SKJULTE: Kontrollene under årets Hovedlandsrenn for 15 -og 16-åringer viste at halvparten av de som ble testet gikk med ulovlig fluor under skiene. FOTO: Fredrik Varfjell / Scanpix
JUKS I DET SKJULTE: Kontrollene under årets Hovedlandsrenn for 15 -og 16-åringer viste at halvparten av de som ble testet gikk med ulovlig fluor under skiene. FOTO: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er slett ikke på topp nasjonalt nivå at holdningene svikter i norsk langrenn. Opplysningene om omfattende brudd på forbudet mot fluor under vinterens Hovedlandsrenn for 15 -og 16-åringer, viser hva norsk idrett generelt og norsk skisport spesielt sliter med:

  • De voksnes ambisjoner om å lage stjerner av barna er på ville veier.

Under Hovedlandsrennet på Gålå for fire uker siden fant kontrollørene spor av forbudt fluor på halvparten av de 48 skiene som ble testet. Dette rennet er tenåringenes prestisjekonkurranse med over 800 deltakere. Her sluses alt av norske skitalenter gjennom, men bare noen få av dem kommer til å bli topp seniorløpere.

De som blir virkelig flinke, er sannsynligvis ikke de som har fått ski med helsefarlig fluor for å jukse til seg noen sekunder på bedre glid. De som heller tar et tap.

Fordi motgang gjør dem bedre rustet til å gjøre all den jobben som kreves for å nå toppen i denne idretten.

SLIK er dette jukset dessverre en bjørnetjeneste for de få som virkelig måtte ha en sjanse til å bli blant verdens beste langrennsløpere. Noe dummere enn å gi tenåringer falske fordeler i renn kan du knapt gjøre om du har skyhøye håp på ungenes vegne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer