- Noe oppsiktsvekkende må skje for at Deila sparkes

Norske Celtic-supportere etter skrekktap.

SITTER TRYGT: Ronny Deila (t.v) kan bruke hele sesongen til å forme laget sitt, bare han vinner ligaen. Det mener den norske Celtic-supporterklubben etter tapet i går. Foto: AP /PA / Jeff Holmes/ NTB SCANPIX
SITTER TRYGT: Ronny Deila (t.v) kan bruke hele sesongen til å forme laget sitt, bare han vinner ligaen. Det mener den norske Celtic-supporterklubben etter tapet i går. Foto: AP /PA / Jeff Holmes/ NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): 1-6 totalt mot Legia Warszawa, og tidlig Champions League-exit, førte til avisslakt i Skottland.

Samtidig ble det stilt spørsmål ved Ronny Deilas posisjon som Celtic-trener - etter bare seks uker.

Bent Uvaag Johansen er leder i Celtics norske supporterklubb (CSCN), og kjenner «Hoops» bedre enn de aller fleste.

Han ser det som utenkelig at Deilas jobb nå står i fare.

- Celtic sparker ikke en trener etter to-tre måneder. Jeg tror ikke han får sparken etter dette. Han får i hvert fall et år på seg, sier Johansen til Dagbladet.

- Det må det skje noe oppsiktsvekkende hvis han skal sparkes før. Taper Deila sju-åtte ligakamper tidlig, så kanskje. Normalt sett får han tid.

Vinner ligaen Celtic vant skotske Premier League med 29 poeng i vår, og seriegull er minimum for Deilas sesong.

- Ligaen skal jo vinnes greit for Celtic. Vinner vi ikke ligaen er det ikke Deilas framtid noe å diskutere.

- Hva synes du om ansettelsen?

- Jeg synes Deila var et riktig valg, selv om han er uerfaren på nivået. Jeg tror personlig at Deila er en god leder og en god coach, selv om han trenger litt tid på seg.

- Var det uheldig for Deila at ledige managere som David Moyes og Malky McKay satt på tribunen i går?

- Noen i pressen vil ha det til det. At de var der var tilfeldig, begge to har spilt for Celtic. Så blir de fanget opp av kamera. Men hvis Celtic ønsket seg en av dem, så ville de blitt tilbudt jobben før Deila.

Johansen mener nordmannen tok over på et verst tenkelig tidspunkt, foran årets desidert viktigste kamper for de grønnhvite. Dessuten har ikke Celtic vært villig til å investere stort i spillerstallen i sommer.

- Den forrige manageren, Neil Lennon har sagt han sluttet delvis på grunn av at han ikke fikk penger til spillere, sier Celtic-lederen.

Ikke gode nok Han er sikker på at keeper Fraser Forster blir solgt etter Champions League-exiten, men minner om trøstepremien som er Europa League-playoff.

- Jeg tror ikke det laget vi har er godt nok for Champions League. Vi har en mulighet til i Europa.