- Noe sånt må aldri skje igjen

Tyskland ikke til håndball-EM.

UTE: Kai Haefner (t.v.) og Tyskland slo Israel i går, men da Østerrike slo Russland i dag, sørget de for at tyskerne ikke blir å finne i EM. Foto: AP Photo / Frank Rumpenhorst / NTB scanpix
UTE: Kai Haefner (t.v.) og Tyskland slo Israel i går, men da Østerrike slo Russland i dag, sørget de for at tyskerne ikke blir å finne i EM. Foto: AP Photo / Frank Rumpenhorst / NTB scanpixVis mer

Tyskland, som endte på 5.-plass under herre-VM i Spania i januar, deltar ikke i neste års håndball-EM. Det sørget Østerrike for søndag.

Østerrikerne slo nemlig Russland 30-25 i søndagens EM-kvalifiseringskamp for menn. Det betyr at Tyskland ikke klarer å kvalifisere seg til neste års håndball-EM i Danmark.

Tyskland er en stormakt i håndballverdenen. VM i Spania i januar endte med en 5.-plass for tyskernes del. VM i 2007 endte med gullmedalje.

- Hos meg og spillerne er det stor frustrasjon. Historien fra VM ville vi gjerne ha skrevet videre på under EM i Danmark, sier Tysklands landslagssjef Martin Heuberger.

De to beste i kvalifiseringspuljen kvalifiserer seg til mesterskapet. Tyskerne må nøye seg med tredjeplass etter Tsjekkia og Montenegro. Om Østerrike hadde vunnet kampen mot Russland med mer enn ni mål, ville Tyskland blitt kvalifiseringens beste treer.

Det kommende mesterskapet blir det første hvor tyskerne ikke deltar.

- Det er fryktelig at vi ikke er med. Ikke bare for landslagets del, men for Bundesligaens. Noe sånt må aldri skje igjen, sier rutinerte Oliver Roggisch.

EM kastes i gang 12. januar 2014.

(NTB)