- Noe stort tull

Denne sesongen kan Kjetil Aamodt kjøre på 155 centimeters slalåmski. Men neste sesong økes minimumslengden til 165 cm. Det misliker Aamodt sterkt.

Han har vært med på hele carvingrevolusjonen, som har redusert lengden på slalåmskia med en halv meter de siste åra. Men på kongressen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) i sommer ble det vedtatt å gå motsatt vei neste år.

- Dette synes jeg bare er noe stort tull. Å stå på ski går ut på å komme seg fortest mulig fra punkt A til punkt B. Derfor er jeg mot alle reguleringer som begrenser farta på skia, sier Kjetil Aamodt til Dagbladet.

Ikke mer skader

FIS bruker økt sikkerhet og redusert risiko for skader som argument for vedtaket.

- Jeg mener at det ikke er økt risiko for skader ved å kjøre på 155 centimeter, sier Aamodt, som er like frustrert over de stramme restriksjonene på resten av utstyret.

- Vi har begrensninger når det gjelder høyde på sko og plater, innsving av ski både i utfor, super-G og storslalåm. Så lenge det ikke er motorisert utstyr, mener jeg at vi må få kjøre på det vi vil.

Enig med Aamodt

Landslagssjef Atle Skårdal deler Aamodts misnøye.

- Personlig skjønner jeg ikke argumentene for å øke lengden på skia, sier han.

Skårdal setter pris på at FIS tenker sikkerhet, men mener at de bruker feil virkemiddel.

- Etter hvert som skia har blitt kortere, har antall løpere som kjører ut, gått drastisk ned. Blant de ti beste kommer alle ned i nesten hundre prosent av renna, sier Skårdal.

MOT REGULERINGER: Kjetil Aamodt er mot reguleringer som begrenser farta på skia. Her er han i aksjon under OL. I går var Aamodt på vei til Sölden for å trene til v-cupåpningen om tre uker.