Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Noen av de andre løpernes bein er ufattelig lange

«Blade Runner» raser mot gullvinnerens proteser.

SLÅTT PÅ OPPLØPET: Oscar Pistorius ble slått med sju hundredeler av brasilianske Alan Oliveira på 200 meter i Paralympics. Det synes han er urettferdig. Foto: SCANPIX/EPA/JULIAN STRATENSCHULTE
SLÅTT PÅ OPPLØPET: Oscar Pistorius ble slått med sju hundredeler av brasilianske Alan Oliveira på 200 meter i Paralympics. Det synes han er urettferdig. Foto: SCANPIX/EPA/JULIAN STRATENSCHULTE Vis mer

I dag: Pistorius beklager utbruddet

(Dagbladet): Sørafrikanske Oscar Pistorius var fly forbannet etter å ha tapt gullet på (T44) 200 meter i Paralympics i London i går.

Mannen med tilnavnet «Blade Runner» ble slått med syv hundredeler av brasilianske Alan Oliveiras 21,45, men etterpå mente Pistorius at hans overmann løper med altfor lange proteser.

- Dette er ikke et rettferdig løp. Jeg vil ikke ta noe fra prestasjonen til Alan, men jeg har ikke sjans til å konkurrere mot hans skrittlengde. Det er helt latterlig, sier Pistorius, ifølge Daily Mail.

- Han løp høyt på 23-tallet for under et år siden, så det er bare å se på fakta, sier han om vinneren som klokket inn på 21,45 i går.

Latterlige tider
Sørafrikaneren sier han har tatt opp problematikken med den internasjonale paralympiske komité (IPC), som ifølge ham har et regelverk som tillater «utrolig høye» løpere.

- Hans (Oliveira) knehøyde er fire tommer høyere enn den burde være. Vi har snakket med IPC om dette, men vi snakker for døve ører. Folk kommer fra ingenting til latterlige tider, sier Oscar Pistorius.

Pistorius er samtidig i en knipe han på mange måter har satt seg i selv.

Som Guardian peker på er det hans ambisjoner om å løpe med funksjonsfriske, som han gjorde i OL tidligere i sommer, som gjør at han ikke kan ha samme proteser som Alan Oliveira og andre.

IOC har strengere regler for protesene enn IPC, og dersom Pistorius hadde gått tilbake til å løpe under IPC-regler, ville han frasi seg muligheten til å løpe med funksjonsfriske.

- Dette var et veldig sterkt løp av meg, men lengden på beina til et par av disse andre gutta er helt ufattelig, sier sørafrikaneren.

Skuffet Oliveira
Gullvinner Alan Oliveira måtte amputere begge beina kort etter fødselen, akkurat som Oscar Pistorius.

Han er skuffet over kritikken fra sitt forbilde.

- Jeg er under den maksimale lengden protesene kan ha. Jeg vet ikke hvem han prøver å krangle med. Dette handler ikke om proteser, det handler om trening, sier brasilianeren.

- Alt jeg vil gjøre er å takke alle som hjalp meg hit, og feire med dem. Jeg er ikke bekymret for denne diskusjonen, den handler bare om Oscar Pistorius, ikke om meg selv. For meg er han et stort idol, og det er vanskelig å høre dette fra et stort idol, sier Oliveira.

Oscar Pistorius skal også løpe 100 meter og 400 meter individuelt i Paralympics.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media