INGEN MYK START: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff skal møte begge Manchester-lagene og flere av klubbene som kjemper mot nedrykk i sine første kamper under nordmannen. Foto: NTB Scanpix
INGEN MYK START: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff skal møte begge Manchester-lagene og flere av klubbene som kjemper mot nedrykk i sine første kamper under nordmannen. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Noen av de tøffeste bortekampene i verden

Dette er Solskjærs knallharde start i Cardiff-stolen.

(Dagbladet): Allerede lørdag har Ole Gunnar Solskjær ansvaret for Cardiff City, da møter waliserne Newcastle på bortebane i FA-cupen.

Så starter alvoret. På ordentlig.

Utsatte Cardiff er i poengnød i Premier League, og er nødt til å komme i gang om de ikke skal falle enda lenger ned i nedrykkssumpa. Men sjekk kampene som venter:

• 11. januar: Hjemme mot bunnrival West Ham
• 18. januar: Borte mot gulljagende Manchester City
• 28. januar: Borte mot Solskjærs gamleklubb Manchester United
• 1. februar: Hjemme mot bunnrival Norwich
• 8. februar: Borte mot erkerival Swansea

Ikke akkurat enkelt. Eller?

- Er det så tøft, da? Tre stykker fra nedre del av tabellen, to fra øvre, sier Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

- Alt du får med deg fra Manchester er så klart bonus. Mot bunnlagene øker presset, men det presset er like stort på de andre lagene som ligger der nede. West Ham er i en blindgate, men det flere av bunnlagene har til felles er at de har mange gode spillere. Det gjelder også Cardiff, sier den tidligere Tottenham-målvakten til Dagbladet.

Kose seg Ole Gunnar Solskjær selv har så klart god kontroll på terminlista, og ser også fram til utfordringene som står i kø.

- Vi har allerede spilt borte mot Arsenal i januar, og skal møte City og United. Det er noen av de tøffeste kampene du kan finne i verdensfotballen. Jeg vil be spillerne kose seg, vi ser fram til det, sier Cardiff-manageren.

- Det eneste jeg ber spillerne om er hundre prosent innsats. Jeg kan tilgi et skudd utenfor hvis vi har et mål. Hvis vi blir topp 15 i ligaen er det godkjent. Det blir på en måte femteplass i den andre ligaen, siden serien er delt i to. Langsiktig håper jeg at vi skal etbalere oss fra de åtte til ti beste, fortsetter Solskjær.

Erik Thorstvedt slår fast at denne sesongen handler om én ting: Å beholde plassen i Premier League.

- Det blir et rotterace, men Ole Gunnar må bare jobbe for å holde laget oppe. Nå må de bare få nok poeng til å greie seg, og så får han jobbe med den langsiktige utviklingen underveis og etter hvert, sier TV 2-mannen.

- Dersom de taper de fem kampene du snakker om, så spiller det ingen rolle dersom de klarer seg til slutt. Dette avgjøres ikke før i mai. Han kan starte helt ræva hvis det går oppover etterpå. Men det er klart at hjemmekampene blir nøkkelen i den første perioden, sier Thorstvedt.

Aksepterer bare 100 prosent Ole Gunnar Solskjær var offensiv da han møtte pressen tidligere i dag. Nordmannen virker veldig overbevist om at dette er noe for ham.

- Jeg er veldig sikker på mine egne evner som manager. Nøkkelen nå er god dialog og at vi har en klar plan for hvordan vi skal utvikle klubben, sier 40-åringen.

- Det eneste jeg ber om er hundre prosent innsats, men jeg ber alltid om hundre prosent innsats. Noe annet er uakseptabelt, sier Solskjær, som legger til at det viktigste nå er å få spillerne klare til lørdagens FA-cupmøte med Newcastle.