BOT PÅ 80 KRONER: Tomas Northug fikk en bot på 10 euro, rundt 80 kroner etter at politiet stoppet ham. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
BOT PÅ 80 KRONER: Tomas Northug fikk en bot på 10 euro, rundt 80 kroner etter at politiet stoppet ham. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

«Noen bilister ble forbannet, mens andre jublet»

Tomas Northug forteller om 5 km med rulleski på autobahn.

(Dagbladet): Tomas Northug (21) ble stoppet av politiet på autobahn i Tyskland. Bilen hadde gått tom for bensin, og Petter Northugs lillebror tok på seg rulleskiene og skøytet til nærmeste bensinstasjon.

Slik forklarer han stuntet til Dagbladet:

- Drivstoffet forsvant raskere enn her hjemme i Norge. Ettersom jeg var sjåfør var det mitt ansvar å skaffe bensin, sier Tomas Northug til Dagbladet.

Det var Tomas, Petter Northug og Niklas Dyrhaug som satt i bilen. Gutta var på vei til trening med landslaget.

- Vi ringte etter hjelp, men det tok for lang tid. Vi fikk beskjed om å vente et par timer, men etter en halvtime i bilen fant vi ut at vi måtte gjøre noe. Bensinstasjonen lå fem kilometer unna, så jeg tok på meg rulleskiene, sier Northug.

- Noen bilister var forbannet, mens andre jublet. Etter fem kilometer fylte jeg 3,5 liter i en kanne. Petter (Northug) holdt på å le seg ihjel da jeg kom tilbake, sier Northug.

På vei tilbake til bilen så han blålys.

- Det kom en politibil. Ei politidame lo, mens kollegaen var mindre fornøyd. Han sa det er strengt forbudt å gå på rulleski på motorveien, sier Northug.

Uvanlig møte
Ifølge en pressemelding fra det bayerske motorveipolitiet gikk det ut en melding om en mulig ulykke på Autobahn ved Mellrichstadt. Da politiet kom fram til Northugs bil, fikk de beskjed fra de andre passasjerene at de var gått tom for bensin og at påfyll var på vei.

Siden bilen ikke utgjorde noen fare for trafikken der den sto, kjørte politiet videre. Etter 200 meter møtte de på Northug på rulleski.

«Et uvanlig møte», skriver politiet i pressemeldingen.

- Politiet var stressa, og de sa det var en lettelse at det ikke var en ulykke, sier Northug.

- Forbannet på meg selv
Northug har fått en del reaksjoner fra både lagkamerater og familie etter stuntet, og innrømmer til Dagbladet at det var en dristig ting å gjøre.

- Jeg kan love at jeg ikke skal gjøre det igjen. Mens jeg gikk var jeg forbannet på meg selv. Det var mye veiarbeid langs veien, og det var ikke noe farlig som skjedde, sier Tomas Northug.

STOPPET PÅ AUTOBAHN: Tomas Northug ble stoppet på autobahn mens han gikk på rulleski. Dette bildet ble tatt av politiet på stedet. Foto: Tysk politi.
STOPPET PÅ AUTOBAHN: Tomas Northug ble stoppet på autobahn mens han gikk på rulleski. Dette bildet ble tatt av politiet på stedet. Foto: Tysk politi. Vis mer